Stadsbild med stora hamnkanalen och Tyska kyrkan (Christinae kyrka) i skymningen i Göteborg, Sverige

Göteborgs viktigaste museer

Konst, historia och mycket mer visas i hela Göteborg

 

Göteborg är en av Skandinaviens knutpunkter för konst, kultur, historia och vetenskap. När du spatserar längs med de historiska gatorna i Sveriges näst största stad kan historisk arkitektur, konstnärlig individualitet och ymnig representation av gatukonst ge känslan av att promenera genom ett levande galleri. 

 

Göteborgs många museer är utmärkta exempel på stadens mångåriga kärlek till konst och historia. Här hittar du både antika artefakter och moderna mästerverk. Förhistoriska varelser blandas med futuristisk vetenskap. Troligtvis lär du även stöta på en apa eller två. 

Göteborgs stadsmuseum

På den plats där Svenska Ostindiska kompaniet tidigare låg finns nu Göteborgs Stadsmuseum, som omedelbart känns igen när man färdas längs stadens kanaler. Museet fokuserar på att presentera livets utveckling i Sverige – från förhistorisk tid till modern. Allt från mode till musik, antika vikingaäventyr till industriella innovationer. I sanning ett ställe där konst och historia samexisterar. 

Göteborgs stadsmuseum och Christinae Kyrka vid stora hamnkanalen i Göteborg
Göteborgs Konstmuseum

Med den ikoniska Poseidonfontänen som välkomnar besökare till grotthallarna utgör Göteborgs Konstmuseum höjdpunkten i stans konstdistrikt. Museet uppvisar verk av världsberömda mästare som Picasso, van Gogh och Rembrandt, samt kända svenska konstnärer och många andra. Det stora antalet målningar, skulpturer och gobelänger har fått beröm som en av de bästa konstsamlingarna i norra Europa. Oavsett om du väljer att tillbringa en timme eller en dag här är det ett måste för alla konstälskare. 

Johner Bildbyrå AB
+46 8 644 83 30
info@johner.se
sales@johner.se
Göteborgs naturhistoriska museum

Göteborgs naturhistoriska museum, som ligger på behagligt promenadavstånd på en kulle ovanför Slottsskogen, har ett brett utbud av bevarade djur från över 3,8 miljoner år av planetarisk evolution. Här hittar du fossilerade dinosaurieskelett tillsammans med stora och små varelser från världens hav, savanner och berg. Här finns även en av Göteborgs mest kända invånare: en 16 meter lång, uppstoppad valkalv. 

Glad mor och dotter som besöker utställningar med teman från tidigare århundraden på museum
Universeum

Vetenskap blir en upplevelse på Universeum. Här kan besökare bege sig ut på repbroar för att utforska en inomhusregnskog med flera våningar som har både apor och tukaner. Eller varför inte besöka ett häpnadsväckande akvarium där hajar simmar genom genomskinliga tankar ovanför. Detta experimentella museum har även interaktiva utställningar om rymden, hälsa och mycket mer. Du kommer att ha så roligt att du kanske glömmer att du har tillbringat en hel dag med att lära dig mer om djur, labbövningar och lekplatser. Allt på en och samma gång.  

Gladlynt familj som tillbringar tid tillsammans nära Akvariet
Volvo Museum

Volvo är djupt rotat i Göteborgs identitet, och den legendariska biltillverkarens museum är ett måste för alla bilälskare – även om du bara äger en cykel. Här finns fler än 100 exempel på Volvos historia – bland annat bilar, bussar, lastbilar och mycket annat. Fokus ligger på företagets olika miljö- och säkerhetsinnovationer. Museet kommer snart att flytta till en ultramodern ny anläggning nära Liseberg, så nu är det perfekta tillfället här om du vill uppleva det ursprungliga Volvomuseet innan även det blir en del av företagets historia.

OLYMPUS DIGITALKAMERA
Maritiman

Museet Maritiman erbjuder ett unikt och interaktivt sätt att utforska vilken inverkan havet och den maritima kulturen har på staden – och stadens inverkan på vattnet. I detta ”levande museum” vid stadens välkända strandpromenad kan du utforska insidan på en ubåt, klättra ombord på en jagare och mycket mer – samtidigt som du får veta mer om historien om livet till sjöss i Skandinavien. Upptäck ett roligt, givande och unikt sätt att förstå det förflutna. 

Vy vid hamnen i Göteborg
Världskulturmuseerna

Göteborg är en global gemenskap och Världskulturmuseerna erbjuder ett sätt att utforska och fira traditioner från människor över hela världen. Museet ligger i en vacker modern anläggning nära Liseberg, och kompletterar ofta sina utställningar med festivaler, musik, mat och mycket annat. Det är ett unikt tillfälle när du vill fördjupa dig i kulturer samtidigt som du lär dig om deras inverkan och influenser på regionen. 

mor och barn som tittar på antika amforor på ett museum

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.