Sök pris & boka

Shopping och middag

Konst och design i Rotterdam, eller ät middag vid den pittoreska kanalen!


9straatjes-holland
Modeshopping i Amsterdam


Amsterdam är konstnärernas stad, och en hel del modeskapare har slagit sig ner här. Här hittar du allt från alternativa lågprisbutiker och second hand till de stora kedjorna och exklusiv prêt-à-porter. Besök exempelvis mysiga Jordaan med alla dess små designbutiker. Du kommer att förvånas över bredden på utbudet här. Eller besök Amsterdam Zuid och den tjusiga P.C.Hooftstraat, Van Baerlestraat och Beethovenstraat. Vill du ha klass och kvalité, är det här du hittar de nya kollektionerna!


Konst och Design i Rotterdam


Med Europas största hamn, har Rotterdam traditionellt varit först med det senaste och staden är fortfarande Hollands mesta trendsättare. Även här hittar du många konstnärer och formgivare. Att staden svämmar över av kreativitet, märks inte minst i de otaliga designbutikerna. Besök även de många konstgallerierna som finns i staden, som Galerie Delta (Eendrachtsplein 19), ett galleri för figurativ, expressionistisk konst där många unga, lovande konstnärer ställer ut. Eller kanske MAMA – Showroom for Media and Moving Art  (Witte de Withstraat 29-31), där det senaste inom rotterdamsk konst ställs ut för allmänheten!

Du köper väl med dig ost?


Vid sidan av mode, design och allt annat som de holländska städerna har att erbjuda, finns naturligtvis butiker där du kan hitta souvenirer. Och varför inte köpa med något riktigt holländskt hem? Vi rekommenderar Kaaskelder (Singel 516-518) i Amsterdam. En ostbutik  i traditionell miljö. Härinne kommer du att förstå hela bredden på den nederländska ostkulturen och kommer säkert att hitta en favorit att ta med hem och dela med vänner och familj!

Fisk och skaldjur äts bäst i Haag


När du besöker Haag, får du inte missa Nordsjökusten. I Scheveningen, nordväst om centrum, hittar du många härliga uteserveringar med havsutsikt, brasserier och exklusiva restauranger  som har specialiserat sig på fisk och skaldjur, direkt upplockade ur havet utanför. Utelivet här i chica men avslappnade Scheveningen går heller inte av för hackor, så dröj dig gärna kvar efter middagen.

cafe-holland
Spisa vid kanalen


Att inta sin måltid vid en pittoresk kanal är väl det mest holländska man kan göra? Och jo, både Utrecht och Amsterdam ger dig möjligheten. Holländska pannkakor är mindre söta än våra och kan fyllas med allt. Vad sägs om kebab, böngroddar, lax och pinjenötter? Ja, inte på samma gång förstås. På De Oude Muntkelder  i Utrecht (Oudegracht 112) intar du dessa exotiska pankisar med kanalutsikt. Och i Amsterdam finns Amstelhaven  (Mauritskade 1), en krog på pontoner direkt ute i floden Amstel.

Rätter med smak av världen


Det är i Rotterdam du hittar de mest speciella restaurangerna  med exotiska smaker, utländska interiörer och lokala, excentriska gäster. Vad sägs om Look (’s Gravendijkwal 140 b), en Medelhavsrestaurang där vitlöken står i fokus. Eller den exklusiva och samtidigt mysiga restaurangen In de keuken van Floris (Honingerdijk 259), där du sitter i köket och äter säsongsbetonade läckerheter.

Inomhusshopping i Utrecht


Utrechts bilfria centrum med historiska kanaler och trevliga butiker skapar en härlig stämning för shopping, men en regnig dag kan det vara bra att veta att staden bjuder på Hollands största galleria. Hoog Catherijne  är enkelt att hitta – det sitter ihop med centralstationen. Allt du kan önska dig, finner du här.