Sök pris & boka

Tulpaner

Holland - ett paradis för dig som är galen i blommor!


keukenhof-holland
Galen i blommor


Holland är vida känt för sina blommor. Inte bara för färgprakten som kännetecknar fälten under våren, utan också för att holländarna själva älskar sina blommor . Blommor tillhör också Hollands främsta exportvaror. Varje år kommer många till Holland just för att se blommorna.

Blommorna på Haags innergårdar

Innergårdarna är ofta stadens gömda guldkorn och Haag är speciellt känt för sina. Vandra genom Haag och smyg in på någon av innergårdarna. Lugnet gör att du snart glömmer att du befinner dig i en stad. Och framför allt på våren, när blommorna står i blom, är dessa gårdar rena paradisen!

Amsterdams tulpanmuseum

I Jordaan, bland trivsamma butiker, gallerier och kaféer hittar du Amsterdams tulpanmuseum (Prinsengracht 116) med en spännande och informativ utställning om tulpanen. Lär dig mer om dess historia, den är faktiskt mer fascinerande än man skulle kunna tro!

FloraHolland

FloraHolland är ett auktionshus för blommor med filialer i Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk och Eelde. Räknar man samman dessa är FloraHolland världens största blomsterauktion: runt 20 miljoner blommor och växter säljs varje dag genom FloraHolland. 

Om du är uppe med tuppen, har du chans att få se hur blomsterauktionen går till. Upplev stämningen på golvet, se inköparna köpa sina blommor och beskåda den ofantliga mängd blommor från närmare 50 länder som varje dag köps och säljs. Aalsmeer, Eelde och Naaldwijk har öppet för nyfikna besökare.


Vandra eller cykla genom de prunkande blomsterfälten


Den så kallade Blomsterlöksnejden (Bollenstreek) ligger mellan städerna Haarlem och Leiden. Tack vare det milda klimatet och den kalkrika jorden är detta kustområde idealiskt för lökblomster. Och varje år förvandlas detta område till ett fyrverkeri av färger när tulpaner, hyacinter, liljor, påskliljor och gladioler slår ut.

Den ultimata vårupplevelsen i Holland är att cykla fram på de krokiga vägarna genom de färgsprakande blomsterfälten och bara supa in dofter och färger. Kan du tänka dig en bättre terapi? Naturligtvis går det även bra att vandra och det finns även möjligheter att åka bli längs speciella rutter som går genom fälten.


Keukenhof - världens största blomsterträdgård


Bara till Keukenhof  kommer varje år 750.000 besökare för att se den spektakulära trädgården som öppnar i mitten av mars och håller öppet i två månader. Keukenhof är främst känt för sina tulpaner, men här finns även andra vårblommor, som krokusar, hyacinter och påskliljor.