Sök pris & boka

Se och göra i Berlin

Den pulserande storstaden som bubblar av kreativitet och historia!

Designbutiker i Prenzlauer Berg, museer i världsklass i Mitte och sköna barer i var och vartannat hörn. För dig som vill shoppa i Berlin är utbudet stort – här finns allt från trendiga gallerior till bra vintageaffärer. Berlin är även Tysklands grönaste stad med stora parker, skogar och sjöar. På sommaren händer allt utomhus. Berlinborna älskar att hålla till på strandbarer, mysiga kaféer och utomhusteatrar för att njuta av ljumma sommarnätter.


Kan inte hitta flödet

nojesliv-berlin
Nöjesliv

Berlin är staden som aldrig sover och nöjeslivet är hett med massor av barer, klubbar och restauranger. Det pulserande nöjeslivet uppmärksammas i både utställningar, konserter och föreställningar. Ett besök på de imponerande showerna vid Friedrichstadtpalats är ett måste!

 

clubmatcher.de »

shopping berlin
Shopping

Berlin är ett eldorado för shoppingsugna. Den populära shoppinggatan Kurfürstendamm har många kända butiker samt ett av Europas största varuhus KaDeWe Kaufhaus des Westen. Missa inte heller Alexa, Hackischer Markt, Friedrichstrasse och Boulevard Berlin.

museuminsel
Vackra museuminsel

På Museuminsel som är en ö mitt i floden Spree i centrala Berlin hittar du fem olika museum. Hitta dina favoriter och strosa runt bland de anrika byggnaderna.

 

museumsinsel-berlin.de »

checkpoint-charlie-berlin
Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie var en av de mest kända bland gränsövergångar mellan Väst- och Östberlin mellan 1945-1990. Idag finns där ett museum, Haus am Checkpoint, som berättar om de flyktförsök som gjordes över Berlinmuren. 

mauermuseum.de »

potsdamer-berlin
Potsdamer Platz

Potsdamer Platz är ett modernt torg och  trafikknutpunkt i centrala Berlin uppkallat efter den närbelägna staden Potsdam. Många tar sig även hit för att ta del av den unika blandningen av konst, nöjen, shopping och arkitektur.

 

potsdamerplatz.de »

eastsidegallery-berlin
East Side Gallery

Vid järnvägsstationen Berlin Ostbahnhof vid floden Spree finns en del av Berlinmuren kvar. På östra sidan finns 160 målningar av konstnärer från hela världen föreställande deras syn på politiska förändringar i Tyskland. Galleriet som är 1316 meter långt invigdes 1990.

 

eastsidegallery.com »

alexanderplatz-berlin
Alexanderplatz

Alexanderplatz är ett välkänt och historiskt betydelsefullt torg i stadsdelen Mitte samt knutpunkt för kollektivtrafiken i den östra delen av centrala Berlin. Här står även Berlins berömda TV-torn – en av stadens främsta signaturbyggnader. 

underwelten
Underjordiskt museum

Följ med ner i det gamla tunnelbanenätet och upplev Berlin på ett annorlunda och spännande sätt. När ni går på guidad tur i Berliner Unterwelten-Museum får ni bland annat titta in i bunkrar, tunnlar och skyddsrum från andra världskriget.

 

berliner-unterwelten.de »

mauerpark-loppmarknad-berlin
Mauerpark Loppmarknad

Tycker du om att fynda bland gamla prylar är loppmarknaden i Mauerpark något för dig. Här hittar du nytt mode och vintage, vinylskivor, antikviteter, prylar från DDR-tiden och mycket mer. Öppet varje söndag.

 

mauerparkmarkt.de »

Friedrichstadt-palast - Europas största nöjesscen

Ett måste när du är i Berlin är Friedrichstadt-Palast, upplev glitter och glamour under en färgsprakande show. En garanterat minnesvärd kväll! 

www.palast.berlin

tropical-island-L
Tropical Islands - Krausnick

Åk till Europas största äventyrsbad! Inne i den enorma kupolen finns vit sandstrand, regnskog, konstgjort solljus, beachvolleyplaner, vattenfall, laguner, restauranger och tropisk värme. Passar perfekt att kombinera med en resa till Berlin.

Läs mer & boka »

Berlinerfilhamonikerna
Berlinerfilharmonikerna

Utan tvekan en av världens bästa symfoniorkester. Man håller regelbunna konserter i Berlin och runt om i världen. Missa inte de gratis lunchkonserterna på utvalda tisdagar med både nya och välkända musiker.

 

berliner-philharmoniker.de »

 

ritter-sport-berlin
Ritter Sport Bunte Schokowelt

Chokladälskarens drömställe! I chokladverkstaden kan du skapa din egen variant av den klassiska kvadratiska chokladkakan. Välj mellan massor av godsaker att fylla din unika chokladbit med.

 

ritter-sport.de »

berlin zoo
Berlin Zoo

För djurparksfantaster är Berlin Zoo värt ett besök. Här kan du se isbjörnar, lejon, giraffer, flodhästar och mycket mer. Vill du ha utsikt över hela staden kan du åka upp i TV-tornet.

 

zoo-berlin.de »