Sök pris & boka

Mat & dryck i Hamburg

RESTAURANGER OCH UTESERVERINGAR I VACKRA OMGIVNINGAR

Över 4000 restauranger och en oändlig mängd caféer. Här ska du äta fisk! På morgnarna kommer fiskebåtarna med nattens fångst. Hamburg är bland Tysklands bästa när det gäller fisk- och skaldjursrestauranger., men här finns även mångkulturell mat, traditionell tysk husmanskost och fler stjärnbeströdda restauranger än i någon annan tysk stad. I Hamburg finns hela nio restauranger med stjärnor i Michelinguiden. 


Fiskmarknaden i Hamburg
Fiskmarknaden vid Elbe

Här möts nattugglor och marknadsentusiaster tidigt varje söndag, för att antigen avsluta kvällen eller börja dagen i den anrika fiskauktionshallen. Torghandla, ät frukost, njut av nyfångad fisk eller drick en skummande öl till tonerna av livemusik. Legendariskt, ett måste för ett Hamburgbesök.

Tjej äter Fischbrötchen
Brücke 10

Fischbrötchen, ett måste när du besöker norra Tyskland. Färsk lax, sill, makrill etc. tillsammans med smarriga tillbehör, serverat i bröd. En riktig specialitet.

På Brücke 10 finns smakrika fischbrötchen tillagade med hjärta, avnjutes med utsikt över Elbe där måsarna skriker och vågorna skvalpar.  

 

bruecke10.com

Kafferosteri


Kaffepress
Das Kaffeemuseum Burg

Perfekt för kaffeälskaren och för dig som vill lära mer om denna populära dryck. Här har lagrats och bearbetasts kaffe sedan 1896 från odlingar över hela världen. Upptäck olika tillverkningsmetoder och njut av nyrostat kaffe. Museum, eget rosteri, butik och ett av Hamburgs finaste kaffe.

 

kaffeemuseum-burg.de

Kaffe
Elbgold

Kafferosteri och café Elbgold Schanze, besök detta rosteri och få en inblick bakom kulisserna inrymt i ett vackert gammalt ölbryggeri. Har serveras man sitt egenrostade svarta guld tillsammans med hembakat. Bönerna är specialimporterade och mjölken kommer från en gård utanför Hamburg.

 

elbgoldshop.com

Man och kvinna dricker kaffe på ett fik
Speicherstadt Kaffeerösterei

I hjärtat av Hamburg, omgiven av gamla tegelhus hittar du detta rosteri i en lagerlokal i Speicherstadt. Här kan man fortfarande se hur man rostar kaffe. Pausa med en fika och shoppa loss i deras butik.

 

speicherstadt-kaffee.de

Bryggeri


Fyra ölglas
Altes Mädchen

En av de mest kända ölhallarna i Hamburg. Njut av lokalt hantverksöl tillsammans med en chark- och ostplanka.

 

altes-maedchen.com

Hamburgaren från Hamburg?


Ordet hamburgare kommer av namnet på staden Hamburg. Men det har inte sitt ursprung just i Tyskland. Hamburgarens utveckling beror huvudsakligen på att staden Hamburg var en av Europas främsta hamnstäder under 1800-talet. Många europeiska emigranter gick ombord på skepp i just Hamburg och tog med sig olika mattraditioner som utvecklades i staden såsom nötfärsbiffar, så kallade Hamburger steaks som sedan slog rot även i andra destinationer såsom New York.
Hamburgare
Dulf´s Burger

Coolt litet hamburgarställe. Närproducerat och hemmagjort utan konserveringsämnen, hamburgare av bästa kvalitet som grillas på lavastensgrillens öppna eld, vilket ger en rökig doft och till detta tre varianter av bästa brödet.


dulfsburger.de

Hamburgare
Billy the Butcher

Stora goda närproducerade hamburgare. Här är det kärlek till maten i mysig atmosfär. Möjlighet att även köpa kryddor och kött över disk.

 

billythebutcher.de

Burgerlich

Hemmagjorda hamburgare och goda pommes tillagat med kärlek. Coolt ställe med snygg inredning där maten beställs via skärmar.

 

burgerlich.com/no-ordinary-hamburger/

 

Barer & restauranger


Rooftopbar i Hamburg
Clouds Heaven´s Bar & Kitchn

Hamburgs högst belägna restaurang & bar med en yta på 680 m² på två våningar med en takterrass på översta våningen.

 

clouds-hamburg.de/en/

Wasserschloss
Wasserschloss

En tebutik och gourmetrestaurang som ligger mitt i Speicherstadt, på en halvö mellan två gator. I början av 1900-talet arbetade vinschhållare och vaktmän här. 

 

wasserschloss.de

Vlet

Bland de röda tegelbyggnaderna, vattenvägarna, smala körfält och många broar i Hamburgs historiska lagerdistrikt kommer det kännas som om du rest tillbaka i tiden.

 

vlet-speicherstadt.de/

Haco

Restaurangen HACO ligger mitt i St. Pauli, i hjärtat av Hamburg. Här är ingredienserna färska och passande med årstiderna.

 

restaurant-haco.com

 

Fyra drinkar
Le lion

Stadens bästa coctailbar. Trångt, sammetsmörkt och guldlejon. Fantastiska drinkar.

Die Bullerei

Cool lokal med bra service, fantastiskt mat och goda drinkar i skön avslappad miljö, byggt i det gamla slakhusområdet Schanzenviertel. Boka i tid!

 

bullerei.com

skyline bar 20up i Hamburg
Skyline Bar 20up

Njut av de bästa drinkarna i en stilfull atmosfär - på 90 meters höjd med utsikt över Hamburgs hamn och floden Elbe.

 

empire-riverside.de/en/restaurant-and-bars/skyline-bar-20up

Par i Hamburg äter glass
Glass

Vill du ha något sött och kallt? Köp en god glass och sätt dig på en fin plats vid floden Elbe eller sjön Alster. 

 

Glassbarer:

Luicella´s Ice Cream

L’Italiana Gelateria

Eis und Innig