Sök pris & boka

Bilsemester - tips

Ta del av våra bästa tips inför bilsemestern - hur underhåller man barnen? Vad får man inte missa? Vad ska man ta med sig?

Nedan hittar du många bra tips inför bilsemestern. Till exempel hur du kan underhålla barnen på vägen, saker ni inte får missa, bäst att ha med i bilen och mycket mer. Planera ditt äventyr idag med massor av upplevelser och guldkorn längs vägen.


Tyskland

Börja din roadtrip direkt i Tyskland, vi kör dig de första milen!

 
Tyskland är en perfekt startpunkt för att ta dig vidare ut i Europa. På linjen Göteborg-Kiel, får du en avkopplande start på din semester och du sparar många mil på bilen. Linjen Trelleborg-Sassnitz är perfekt för dig som vill ta dig snabbt över till Tyskland och den billigaste vägen ut till Europa! Trelleborg-Rostock har upp till 6 avgångar dagligen och du är direkt ute på Autobahn.

 

fr 249:-/bil & 1 pers

 

Läs mer & boka »

 

Upptäck Tyskland »

Par åker bil
Polen

På sträckan Karlskrona-Gdynia kör vi den första biten över Östersjön när du njuter av utbudet ombord och sedan vaknar utvilad iland. Med den nya moderna motorvägen A1 kör du sen smidigt och enkelt från hamnstaden Gdynia vidare i Polen eller i Europa.

 

I området kring Sopot, Gdansk och Gdynia som tillsammans kallas för Polens Riviera, kan du njuta av milslånga stränder, pampiga hotell, lyxiga spaanläggningar, shopping i några av Polens största gallerior, mysiga caféer, spännande restauranger och sköna uteserveringar! Nästan allt till halva priset jämfört med hemma!

 

FR 659:-/BIL & 1 PERS

 

Läs mer & boka »

 

 

Upptäck Polen »

Åk till Danmark med Stena Line i vår
Danmark

I Danmark är avstånden alltid korta mellan allt det roliga! Stränderna långa, städerna mysiga och det fullkomligt kryllar av roliga familjeaktiviteter som bad, sommarland, safaris, cykling och idylliska småstäder. Njut av avslappnad atmosfär med god mat och dryck, mysiga kroer och härliga semesterhus vid havet. 

Göteborg–Fredrikshamn/Halmstad–Grenå

 

Läs mer & boka »

 

Upptäck Danmark »

Tjejer i bil
Lettland

Snabbaste vägen med husvagn eller husbil till Lettland! Endast 8,5 timmes resväg med våra fartyg.

 

Ta båten till Ventspils mysig stad med gamla anor och fina stränder. Härifrån tar du dig enkelt vidare med bil till den charmiga huvudstaden Riga och badorten Jurmala med sin fina kustremsa. Riga är en skön mix av gammalt och modernt med restauranger i toppklass och bra shopping. Det är endast 8,5 timmes resväg till Lettland med våra fartyg.

 

fr 545:-/BIL & 1 PERS

 

Läs mer & boka »

 

 

Upptäck Lettland »

Parkera dig på stranden

Med bilen ligger badsemestern inte långt bort. Visste du att det alltid är badsäkert i Danmark, att stränderna på Polens Riviera toppat listor över världens bästa och att Tyskland har ett eget Mallorca? Våra destinationer bjuder på bad och stränder för alla smaker!

 

Läs mer »

Bra att ha med i bilen

✔ Första-hjälpen + reseapotek

 

✔ Reflexväst

 

✔ Varningstriangel

 

✔ Bilens instruktionsbok

 

✔ Färska blanketter för skadeanmälan

 

✔ Ficklampa

 

✔ Reservnyckel

 

✔ Mobilladdare

 

✔ Fixarlåda med startkablar, bogserlina, domkraft, fälgkors och lite verktyg.

Våra linjer

Våra färjelinjer tar dig i nästan alla väderstreck och ger dig frihet att bestämma själv vart du vill resa. Vi tar dig en bra bit på vägen!

 

Göteborg—Kiel »

 

Trelleborg—Rostock »

 

Göteborg—Fredrikshamn »

 

Halmstad—Grenå »

 

Karlskrona—Gdynia »

 

Nynäshamn—Ventspils »

Bordershop

Med Bordershop ombord på alla våra färjor kan du passa på att fynda upp till 60% billigare än iland. Handla på vägen hem eller till semestern. Du hittar även Bordershop iland i Sassnitz/Mukran i Tyskland.

 

Shopping

I butiken hittar du även kosmetika, parfym, smycken och mycket mer till billiga priser. Förbered din shopping genom att kolla in utvalda delar av sortimentet och utbud på shopping.stenaline.se

 

Förbeställ i lugn & ro

Nu kan du förbeställa dina varor i lugn och ro hemma. Gäller linjer till och från Tyskland, Danmark och Polen. Vill du veta mer om hur det går till – se kundservice.

Bra att veta inför resan

Se till att vara förberedd inför bilsemestern. Här hittar du information om id-kontroller, sjukförsäkringskort, hastighetsbegränsningar och annat bra att veta när du ska bila i Europa.

 

Läs mer »

Smultronställen

Har du besökt eller upplevt något spännande på någon av våra destinationer Tyskland, Danmark, Polen, Lettland eller övriga Europa? Låt dig inspireras av andra och dela dina bästa tips på vår- och sommarresor på Resebloggen!

 

Blogg.stenaline.se »