Sök pris & boka

SE OCH GÖRA I Lönstrup

Alldeles vid havet mitt emellan sanddynorna på nordvästra Jylland

Lönstrup har ett stort urval av konstnärer och hantverkare med många verkstäder. Rubjerg Knude lockar turister från många delar av Europa och från alla delar av Danmark. Med de höga klipporna och den stolta vita fyren som står upprätt mellan sand kullar. Lönstrups många evenemang och aktiviteter gör att det finns goda möjligheter för er att rolig semester.


villa-vest-lonstrup
Restaurang Villa Vest

Här kan du njuta av en underbar måltid med en panoramautsikt ut mot det brusande Västerhavet och traktens absoluta specialiteter på menyn. 


Läs mer om Restaurang Villa Vest här »

RUBJERG KNUDE FYR

Att besöka Rudbjerg Knude och sanddynen Lönstrup Klint är nästan ett måste då man befinner sig i Lönstrup. Fyren är inte öppen men finns fortfarande kvar som ett spännande utflyktsmål för den som vill beskåda naturens väldeliga krafter.

 

visitnordjylland.com »

galleri-lonstrup
Galleri Lönstrup

Lönstrup är känt för sina många gallerier. Kika in hos två utav Lönstrups fantastiska akvarellmålare, Karen M. & Jørn K. Andersen och upplev ljuset över Lönstrup. Kanske finner du här en egen favorit att ta med hem som ett kärt resminne.


Läs mer om Galleri Lönstrup här »

Dykare tillsammans med klumpfisk
NORDEUROPAS STÖRSTA AKVARIUM

Upplev det helt nyrenoverade Nordsöen Oceanarium med 6 miljoner liter havsvatten fördelat på 58 små och stora akvarium. I det stora oceanariet simmar tusentals fiskar i stora stim omkring Europas största vrakmodell. Här simmar också de charmiga klumpfiskarna. Titta på sälar, klappa rockor och lär dig mer om djurlivet i Nordsjön. Nordsøen Oceanarium i Hirtshals ligger ca 45 minuter i bil från Fredrikshamn.

 

Nordeuropas största akvarium »