Cambridge

Upptäck Cambridge och en mer avkopplad slags stadsresa.

 

Cambridge är så mycket mer än bara universitetet som staden är känd för. Uppkallad efter floden som staden byggdes kring, vilken anger en avkopplad, slingrande ton, så skulle vi säga att Cambridge är den perfekta destinationen för ett kulturellt eller romantiskt avbrott i vardagen – men den passar familjer lika bra.

 

Floden Cam har befunnit sig i den engelska historiens centrum i över ett tusen år, långt innan universitetet grundades, så det finns många fantastiska historier om romare och saxer, vikingar och normander. Den fasansfulla turen Terrible Tours of Cambridge i Horrible Histories stil erbjuder familjer två roliga och engagerade guideturer – Curious Cambridge för de nyfikna och Creepy Cambridge för de som gillar läskigheter. Om du har tid rekommenderar vi att du tar båda. Barnen kommer att älska det, du kommer att skratta mycket och ni kommer alla att lära er något nytt också.

 

Om ni har videospelsfantaster i familjen kommer de att vilja besöka The Centre for Computing History. Det är mer än bara ett museum, för där kan man utforska retrospel och datorer på ett unikt interaktivt och praktiskt sätt. Ni kommer även att upptäcka att historien om hemmadatorns revolution och människorna och tekniken som totalt har transformerat våra liv är mycket mer intressant än du kanske först trodde. Det finns ingen annan utställning av liknande slag i Storbritannien! 

 

Hela staden erbjuder en levande arkitekturhistoria. King’s College är berömt för sitt höga gotiska kapell medan Trinity ståtar med sitt monument Great Gate från 1500-talet . Du kan se allt i panoramavy på en busstur med flera valfria av- och påstigningar.

 

Visst kan du ta en busstur i alla storstäder! Men det är inte lika många där du kan ta en tur på vattnet, paddlad av båtförare, där du kan koppla av i bekväma sittplatser med traditionella kuddar och filtar och ta in de historiska platserna från floden. Du bör inte missa chansen när du reser till Cambridge att suga i dig fascinerande historiska berättelser och roliga paddelanekdoter när du reser längs hela floden Cam. Vem vill inte höra sanningen bakom kulisserna om några av Cambridges mest berömda alumni, från Isaac Newton till ingen mindre än prins Charles! 

 

Längre bort från floden huserar Cambridges gator ett imponerande antal gallerier, en livlig teater- och konstscen, och en festivalkalender som inkluderar den världsberömda Folk Festival och den familjevänliga Big Weekend.

 

Cambridge attraherar människor från hela världen, vilket speglas i det lokala restaurangutbudet. Här finns allt från gatumat på marknaden som är öppen veckans alla dagar till flerstjärniga Michelinrestauranger. Denna energiska lilla stad är en oas i hjärtat av den vackraste lantmiljön i England. Vi tror att ni kommer att bli positivt överraskade!

 

Upptäck Cambridge och en mer avkopplad slags stadsresa.

 

Cambridge är så mycket mer än bara universitetet som staden är känd för. Uppkallad efter floden som staden byggdes kring, vilken anger en avkopplad, slingrande ton, så skulle vi säga att...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Hilton Cambridge City Centre

Bild på boendet

ibis Cambridge Central Station

Bild på boendet

Regency Guest House

Bild på boendet

The Midsummer Common - Modern & Spacious 2bdr House With Garden

Bild på boendet

The Castle Cambridge

Bild på boendet

Sorrento Hotel

Bild på boendet

The Earl of Derby - Inn

Bild på boendet

Ashley Hotel

Bild på boendet

The Regent

Bild på boendet

Stunning Studio Apartment in Cambridge

Bild på boendet

Lovely Studio in Cambridge

Bild på boendet

Beautiful Studio in Cambridge City Centre

Bild på boendet

Holiday Inn Express Cambridge, an IHG Hotel

Bild på boendet

Immaculate City Centre Studio in Cambridge

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.