Newcastle-Upon-Tyne

Tjena kompis! Välkommen till Newcastle: en stad för alla.

 

Newcastle upon Tyne och dess tvillingstad Gateshead står på en stadig maritim grund. En gång i tiden var de knytpunkter för skeppsbygge och tillverkning, och de är idag ett spännande centrum för affärer, konst och vetenskap. Vi tror att du kommer att känna igen den ikoniska bron Gateshead Millennium Bridge som löper över floden Tyne, men det finns mycket mer att upptäcka…

 

Faktum är att de två städerna är sammanlänkade av en serie av sju broar och på det nyupprustade kajområdet finns arenor och museer som attraherar både lokalinvånare och besökare utifrån. Om du är ny i Newcastle så är en promenad till fots ett utmärkt sätt att lära känna denna historiska stad. Den guidade turen City Highlights kommer att hjälpa dig hitta referenspunkter så att du kan börja utforska det rika arvet som gör denna plats så unik.  

 

I hjärtat av staden tornar Grey’s Monument upp sig över Grainger Town, och längs dess stilrena gator ligger eleganta nyklassiska byggnader som Theatre Royal. Det finns även möjligheter till shopping i allt från stora varuhus till Grainger Market från 1800- talet. Newcastle vaknar verkligen till liv på kvällen och särskilt just här, där människor flockas till prisbelönade restauranger, cocktailbarer och gammaldags pubar.   

 

Strax söder om staden finner du Newcastle slott. Detta är såklart slottet som ger Newcastle dess namn, men det innehåller även ett par överraskningar, inklusive dess pampiga utsikt över floden. Det är en perfekt familjeutflykt. Barnen kommer att älska att lära sig om slottets ”superhjältar”, och du får självklart avnjuta en picknick på slottsmarkerna.

 

Nära invid ligger också Discovery Museum, som först fick liv i utställningsparken Exhibition Park år 1934 som första vetenskapsmuseum utanför London. Här kan du resa genom stadens maritima, vetenskapliga och teknologiska historia och promenera genom Newcastles saga från romerska tider till det tidiga 2000-talet.     

 

Newcastle är också välkänt för sina självständiga bryggerier, mikropubar och ölställen. Hantverksbrygdens finsmakare kommer att känna sig som fisken i vattnet när de får utforska en spännande meny av pale ale, fatöl och IPA. Eller så kan man ta en bryggeritur och få en direkt inblick i hantverket. Sociala evenemang och popup-marknader ligger också på kalendern.

 

Om du vill fly undan staden en liten stund så ligger Newcastle mitt ute i hjärtat av en spektakulär landsbygd och längs en betagande kustlinje. Den lilla dalen Jesmod Dene är en fridfull och rofylld tillflyktsplats med tillhörande bildskönt vattenfall.

 

Om du har bilen med dig när du reser till Newcastle så rekommenderar vi verkligen en biltur till Beamish Museum nära Stanley för att ta ett steg tillbaka till det tidiga 1900-talet. Detta friluftsmuseum är definitivt en fröjd att utforska. Du kan vandra genom tidsenliga originalbyggnader, plocka med dig lite sötsaker eller en fish and chips, och till och med kliva på en 1950-talsbuss. Det är en plats för barn i alla åldrar! Och din inträdesbiljett gäller i 12 månader, så du får en ursäkt att komma tillbaka om och om igen.

Tjena kompis! Välkommen till Newcastle: en stad för alla.

 

Newcastle upon Tyne och dess tvillingstad Gateshead står på en stadig maritim grund. En gång i tiden var de knytpunkter för skeppsbygge och tillverkning, och de är idag ett spännande...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Dream Apartments Quayside

Bild på boendet

Kabannas Newcastle

Bild på boendet

Albatross Hostel

Bild på boendet

Holiday Inn Express Newcastle City Centre, an IHG Hotel

Bild på boendet

Roomzzz Newcastle

Bild på boendet

Royal Station Hotel

Bild på boendet

Leonardo Hotel Newcastle

Bild på boendet

Copthorne Hotel Newcastle

Bild på boendet

Staybridge Suites Newcastle, an IHG Hotel

Bild på boendet

County Hotel & County Aparthotel Newcastle

Bild på boendet

The Vermont Hotel & Vermont Aparthotel

Bild på boendet

Malmaison Newcastle

Bild på boendet

Alexander Apartments Powdene House

Bild på boendet

AA Alexander House

Bild på boendet

Sandman Signature Newcastle Hotel

Bild på boendet

Maldron Hotel Newcastle

Bild på boendet

Hilton Newcastle Gateshead

Bild på boendet

Hampton By Hilton Newcastle

Bild på boendet

Hotel Indigo Newcastle, an IHG Hotel

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.