Liverpool

Vi älskar Liverpool…

 

Liverpool är en fantastisk stad med en unik varm ton och ett världskänt sinne för humor. Den kommer för evigt att vara känd som Beatles hemstad och ett par Premier League-lag som inte ska nämnas här. Du vet vilka vi talar om! Men det finns så mycket mer att se och göra när du reser till Liverpool. Om du inte har varit där på ett tag är det dags att du tar en ny titt…

 

Utöver The Beatles, vilka du kan lära känna närmare under den prisbelönade Beatles Story-utställningen eller genom en Magic Mystery-tur så tillhör Liverpool också UNESCO:s lista av musikstäder. 

 

Staden har genomsyrats av musik sedan 1700-talet med ett rikt och varierat kulturarv som har utvecklats från stadens ställning som en av världens bästa hamnar. Idag kan du både höra och se det i en stor rikedom av konstnärlig produktivitet, från Merseybeat till Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Liverpool har också blivit utvalt till världens pophuvudstad av Guiness Book of Records med det största antalet hitsinglar av alla UK:s städer.    

 

Du finner Beatles historia vid Albert Dock, erkänt som en av de finaste traditionella attraktionerna med den största samlingen historiskt skyddade byggnader i UK. Du kan tillbringa en hel dag här genom att utforska den ikoniska arkitekturen, museer i världsklass som Tate Liverpool eller besöka de gästvänliga barerna och restaurangerna. Liverpool är en favorit bland matälskare med bra inblick, och här hittar du en av UK:s högst belägna restauranger (om du har mage för det) och en annan i en omvandlad kyrka. 

 

Liverpools arkitektur är också världsberömd med byggnader ända från 1500-talet. Du bör passa på att se de tre gracerna: the Royal Liver Building, the Cunard Building och the Post of Liverpool Building. Alla tre ligger på Pier Head. I Liverpool finns också Storbritanniens största katedral där du kan fånga solnedgången från tornet. Eller kanske våga dig ut ur staden för att besöka ännu ett arkitektoniskt underverk: Speke Hall, ett unikt Tudorhus som är omgivet av odlade trädgårdar, skogsmark och utsikt över floden Mersey.

 

Liverpool har också fler parker än Paris, så mitt ibland all rörelse finner du lätt ett grönområde för att koppla av. Och om du går över floden till Wirral kan du utforska Port Sunlight Village, som byggdes på 1800-talet för arbetarna på Sunlight Soap-fabriken. Det är en underskön modellstad och prisbelönad turistattraktion.

 

Självklart är inget besök i Liverpool komplett utan att ta en ”färja över Mersey”.  Det är ett perfekt sätt att få en av de bästa vyerna över Liverpools världsberömda strand – vi älskar det!

Vi älskar Liverpool…

 

Liverpool är en fantastisk stad med en unik varm ton och ett världskänt sinne för humor. Den kommer för evigt att vara känd som Beatles hemstad och ett par Premier League-lag som inte ska nämnas här...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1730 kr enkel resa, bil och förare

Bild på boendet

International Inn - Hostel

Bild på boendet

The Liner Hotel

Bild på boendet

Terlon Apartments

Bild på boendet

Base Serviced Apartments - Sir Thomas Street

Bild på boendet

The Shankly Hotel

Bild på boendet

Delta Hotels by Marriott Liverpool City Centre

Bild på boendet

Quest Liverpool City Centre

Bild på boendet

Chavasse Apartments

Bild på boendet

The Dixie Dean Hotel

Bild på boendet

Sir Thomas Hotel

Bild på boendet

Hotel 105

Bild på boendet

The Hanover Hotel

Bild på boendet

Britannia Adelphi Hotel

Bild på boendet

Brownlows Inn

Bild på boendet

Selina Liverpool - Hostel

Bild på boendet

Aparthotel Adagio Liverpool City Centre

Bild på boendet

Ibis Liverpool Centre Albert Dock – Liverpool One

Bild på boendet

Base Serviced Apartments - Duke Street

Bild på boendet

Staycity Aparthotels Liverpool City Centre

Bild på boendet

The Resident Liverpool

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1730 kr enkel resa, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.