Oxford

Om du alltid har drömt om att åka till Oxford så har du nu din chans!

 

Du behöver inte ha någon superhjärna för att åka till Oxford, det räcker att vara en smart resenär! De som har koll säger att Oxford är den perfekta destinationen för en weekend, och vi är benägna att hålla med – de vill bara inte basunera ut det! Vi, å andra sidan, vill inte att du ska missa tillfället att besöka en stad som är oansenlig men samtidigt erbjuder en varm och välkomnande känsla…

 

Du behöver inte vara intellektuell för att intressera dig för en av världens äldsta universitets historia. Som det äldsta universitetet i den engelsktalande världen är Oxford ett globalt centrum för lärande, undervisning och forskning. Du kan lära dig mer under en vandringstur guidad av en universitetsstudent med förstahandskunskap om detta prestigefyllda universitet.

 

Oxford är också en av några få platser där du kan åka stakbåt. Det är enkelt att hyra en båt med platt skrov och glida fram längs floden Cherwell, ett rent nöje på en söndagseftermiddag. Ta med en picknick och ett glas bubbel.

 

Om du har en Harry Potter-fantast i familjen kommer de att bli mycket mer imponerade av de olika filminspelningsplatserna som syns i många av de tidigaste filmerna. Det gotiska välvda taket i Bodleian Library’s Divinity School användes som Hogwart’s Infirmary (sjukstuga), medan Harry gick genom Duke Humfrey’s Library (bibliotek) dold under sin osynlighetsmantel. Du kommer också att se det gigantiska ekträdet där Malfoy omvandlades till iller av Mad-Eye Moody i New College Cloisters. Christ Church College var en annan inspelningsplats för många av scenerna i Harry Potter.

 

De lokala invånarna kallar Oxford för ”Gown Town” (kåpstaden) med hänvisning till alla de utexaminerade studenter som har passerat genom de legendariska salarna under hundratals år, och staden flödar av historia och vetenskap på det mest utsökta brittiska manér. Oxford huserar också Englands äldsta botaniska trädgård med över 7 000 växtarter.

 

Du kan utforska hela staden på ett par dagar, men det är verkligen värt att ta mer tid på sig att upptäcka alla dess kvarter. Jericho har kallats en av de häftigaste platserna att bo på i Storbritannien av The Times, och vi kan se varför: det är ett kompakt förortskvarter med många färgstarka kaféer, supertrendiga barer och massor av unika självständiga butiker. Verkligen värt en avstickare från turiststråket! 

 

Oxford ligger inbäddat mellan Cotswolds och Chiltern Hills, båda utsedda till Areas of Outstanding Natural Beauty för sin unika skönhet. Ta bilen, packa dina vandringskängor och gå ut och utforska. Du kommer inte att bli besviken! 

 

Cotswolds är inte bara små pralinhus, utan dess drygt 800 square miles (ca 2 000 kvadratkilometer) är rikt lantliga med över 3 000 miles (ca 4 800 km) av promenadvägar och ridvägar som korsar stora områden av skogsmark och vildblomsängar. Landskapet producerar fantastiska ostar, kött och drycker som du hittar på menyerna på olika restauranger, pubar och värdshus som finns utspridda i regionen.

 

Kort sagt får du smaka på himlen om du reser till Oxford så passa på och åk dit! 

Om du alltid har drömt om att åka till Oxford så har du nu din chans!

 

Du behöver inte ha någon superhjärna för att åka till Oxford, det räcker att vara en smart resenär! De som har koll säger...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Your Oxford Stay

Bild på boendet

The Hawking

Bild på boendet

Tower House

Bild på boendet

Mercure Oxford Eastgate Hotel

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.