Edinburgh

Edinburgh. Det är något helt annat. 

 

Ni vet redan att vi älskar Glasgow. Men det finns något särskilt med Edinburgh. Där finns imponerande kopplingar till kungligheter, några av Skottlands bästa attraktioner och, givetvis, festivaler i toppklass. The Fringe är bara en av dem! Det är också en sådan stad som är evigt populär, så besökare välkomnas alltid varmt med stor gästfrihet…

 

Alla känner till Edinburgh slott! Det är Skottlands främsta attraktion bland besökare och en världsberömd ikon. Du hittar slottet vid höjden av Royal Mile, uppe på Castle Rock, där du kan njuta av fantastiska vyer över hela staden och utforska några av de omgivande byggnaderna. Det är också här som de skotska kungliga kronjuvelerna och den berömda Stone of Destiny förvaras.

 

Längs the Royal Mile hittar du det vackra skotska parlamentet och några av stadens bästa ställen för att äta och dricka gott. Och allt ligger bara en kort promenad bort från Grassmarket, en gång i tiden en medeltidsmarknad och en avrättningsplats genom hängning (men inte sedan 1784)!  Många av de lokala pubarna har en rik historia och erbjuder även levande musik de flesta kvällarna. Du kommer att uppskatta den vibrerande atmosfären, detaljerade arkitekturen och små udda butiker som gör platsen populär för såväl turister som studenter och yrkesarbetare. Grassmarket är ett mecka för mat och mode, och torget fylls av uteserveringar under sommarmånaderna.

 

Edinburgh har också en av Storbritanniens främsta attraktioner: the Royal Yacht Britannia. Efter att ha seglat mer än en miljon nautiska mil och utfört 968 statsbesök ligger nu yachten permanent förankrad i Leith. Det har varit Skottlands största besöksattraktion i 13 år i rad och får ett femstjärnigt betyg av besökare.

 

Edinburgh Zoo har varit en familjefavorit i över hundra år. Beläget i sluttande parkmiljö med otroliga vyer över hela staden är detta en fyrstjärnig attraktion och såklart mest populär bland barn. Det är en perfekt familjeutflykt och ligger bara en kort busstur från stadskärnan. Passa på att tajma besöket till den dagliga lunchmatningen av pingvinerna. Den är världsberömd!

 

Om du vill uppleva lite levande historia kan du resa genom tiden på Real Mary King’s Close, det bästa sättet att uppleva Skottlands sägner. Det är en karaktärsdriven guidad tur där du kommer att få lära dig massor, framförallt hur det kom sig att the Close hamnade under jord. Och det finns också Edinburghs fängelsehåla, om du känner dig modig. Med skräckblandad förtjusning får du där uppleva Skottlands mörka historia.

 

Om du fortfarande törstar efter hisnande äventyr kan du servera ditt eget huvud på ett fat vid Skottlands äldsta besöksattraktion, Camera Obscura and World of Illusions, vilka båda bevisar att man inte alltid ska tro på det man ser.

 

Som en verkligt kontrastrik stad har Edinburgh med sin samtidigt medeltida och georgianska arkitektur säkrat sin plats på UNESCO:s världsarvslista. När du reser till Edinburgh kommer du se att staden har så mycket att erbjuda  – och allt bara väntar på att bli upptäckt av dig! 

Edinburgh. Det är något helt annat. 

 

Ni vet redan att vi älskar Glasgow. Men det finns något särskilt med Edinburgh. Där finns imponerande kopplingar till kungligheter, några av Skottlands bästa attraktioner och, givetvis, festivaler i toppklass. The Fringe är...

Läs mer Läs mindre

Välj mellan fem rutter

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1803 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile

Bild på boendet

Brooks Hotel Edinburgh

Bild på boendet

Leonardo Royal Hotel Edinburgh

Bild på boendet

Britannia Hotel Edinburgh

Bild på boendet

a&o Edinburgh City - Hostel

Bild på boendet

Old Waverley Hotel

Bild på boendet

Hampton by Hilton Edinburgh West End

Bild på boendet

The Salisbury Hotel

Bild på boendet

The Balmoral Hotel

Bild på boendet

Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile

Bild på boendet

Haymarket Hotel

Bild på boendet

33 Castle Terrace

Bild på boendet

Cozy Edinburgh Apartment Escape

Bild på boendet

Queens Guest House

Bild på boendet

Destiny Scotland - Distillers House

Bild på boendet

Museum Apartments

Bild på boendet

Beautiful Hideout in Center of Edinburgh - Business - Holidays

Bild på boendet

PREMIER SUITES Edinburgh Fountain Court

Bild på boendet

No1. Apartments Edinburgh - New Town

Välj mellan fem rutter

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1803 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.