Glasgow

För in lite Glasgow i ditt liv!

 

Det finns många saker med Glasgow som gör det till den perfekta destinationen för en dags- eller helgtur, eller till och med för en längre semester. Du kommer att behöva lite tid för att upptäcka allt, så det är värt att fila på din resplan… eller så kan du alltid komma tillbaka för mer!

 

Vi seglar till Skottland från norra Irland varje dag så vi känner denna fantastiska stad väl. Den ligger bara två timmar bort med bil från vår hamn i Cairnyan, alltså en helt rimlig roadtrip.

 

Folket gör staden i Glasgow – det är så de säger! Glasgows invånare ger denna stad sin unika charm och välkomnande känsla, men det finns så mycket mer med denna stad.

 

Om det är ditt första besök finns det några platser du måste se: Kelvingrove Art Gallery and Museum ger en överblick av Glasgow, från gamla mästare till modern konst, en titt in i stadens industriella och hantverksmässiga arv, och en tidslinje av vår naturhistoria. Barnen kommer att älska det! Om du passar in ditt besök rätt i tiden så kanske du också hinner med orgelspelet som fullständigt förändrar atmosfären i denna fantastiska byggnad och attraherar besökare till den ståtliga mitthallen. Och allt är GRATIS.

 

Både Glasgow Science Centre och Riverside Museum, Glasgows prisbelönade transportmuseum, är perfekta dagsutflykter för familjer i såväl regn som solsken. Du kommer att lära sig massor genom utställningarna, och mycket av det är interaktivt.

 

Om du letar efter en shoppingpaus har du kommit till rätt ställe med stor valfrihet: Buchanan Street och dess gallerier sammankopplar Sauchiehall Street och Argyle Street, vilket gör detta till en av de bästa brittiska huvudgatorna i hela landet.

 

På East End kan du utforska Merchant City, byggt för Glasgows välbärgade tobaksbaroner och skeppshandelsmän. De tidigare lagerhusen innehåller numera vibrerande kaféer och designerbutiker. Och om du blir lite sugen är det inga problem! Du har en hel värld av bistros av välja mellan med gourmetsmaker från såväl Skottland som Indien och Medelhavet.

 

West End har en lite annorlunda energi. Också välkänt för sin vackra arkitektur och små udda butiker så sprudlar detta område kring Byres Road av studenter och unga yrkesarbetare, och myllrar av kaféer, barer och sidogator. Ashton Lane är berömt för sina barer och restauranger medan det längs Hidden Lane finns självständiga butiker och ett rofyllt tehus.    

 

Du kommer också att upptäcka att det finns en Mac and Cheese (makaroner och ostsås) på nästan varje meny! Ingen vet helt säkert hur denna italienska maträtt hamnade på listan som en av Skottlands stora familjefavoriter, men oavsett anledning så får du inte lämna Glasgow utan att ha smakat en makaronpaj!

 

Har vi nämnt väggmålningarna? Gatukonsten i Glasgow är fantastisk. Och de spelar fotboll här också, så passa på och se en match om du kan; det finns några lag i staden som verkligen är värda att ses!    

För in lite Glasgow i ditt liv!

 

Det finns många saker med Glasgow som gör det till den perfekta destinationen för en dags- eller helgtur, eller till och med för en längre semester. Du kommer att behöva lite tid...

Läs mer Läs mindre

Välj mellan fem rutter

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1803 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Leonardo Royal Hotel Glasgow

Bild på boendet

Novotel Glasgow Centre

Bild på boendet

Holiday Inn Express Glasgow City Centre Riverside, an IHG Hotel

Bild på boendet

Glasgow Marriott Hotel

Bild på boendet

Ibis Glasgow City Centre – Sauchiehall St

Bild på boendet

Millennium Hotel Glasgow

Bild på boendet

Glasgow Argyle Hotel, BW Signature Collection

Bild på boendet

Premier Inn Glasgow City Centre (George Square) Hotel

Bild på boendet

Point A Hotel Glasgow

Bild på boendet

Fraser Suites Glasgow

Bild på boendet

Hotel Indigo Glasgow, an IHG Hotel

Bild på boendet

Premier Inn Glasgow City Centre Buchanan Galleries Hotel

Bild på boendet

Carlton George Hotel

Bild på boendet

Kimpton Blythswood Square Hotel, an IHG Hotel

Bild på boendet

Apex City of Glasgow Hotel

Bild på boendet

Hampton by Hilton Glasgow Central

Bild på boendet

Number 52 Charlotte Street

Bild på boendet

V City Aparthotels

Bild på boendet

The Social Hub Glasgow

Bild på boendet

Ibis Styles Glasgow Central

Välj mellan fem rutter

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1803 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.