Norwich

En dold pärla till stad – komplett med egna lantmarker!

 

Norwich är lite av en dold pärla i den nordöstliga delen av East Anglia, och kanske inte vad de flesta skulle betrakta som en destination som måste ses och upplevas. Men detta är verkligen en fantastisk destination, och vi tror att ni också kommer att bli positivt överraskade. Här finns något för alla!

 

Norwich är den enda staden i Storbritannien med en egen nationalpark, och alla dess 280 tunnland är helt GRATIS att besöka. Whitlingham Country Park är ingången till Norfolk Broads och en favorit bland fotgängare, cyklister, familjer och fågelskådare. Om du vill vara lite mer äventyrlig kan du ge dig ut på vattnet och prova segling, vindsurfing eller kanotpaddling. Eller så kan du bli kvar på torra land och prova på bågskytte eller öva dina vildmarkskunskaper.

 

Staden utforskas enklast till fots, så ta med dig bekväma skor. Fastän allt ligger nära så finns det mycket att se. I Norwich finns inte mindre än två katedraler, Norwich Cathedral med sin berömda spira på 315 fot (drygt 96 m) och Cathedral of St John the Baptist, som i sin tur ligger nära den underbara Plantation Garden, ännu en dold pärla!

 

I Cathedral Quarter finner du också Elm Hill, en slingrande kullerstensgata med fler medeltidshus än London. Vi tror att du kommer att vilja ta massor av bilder här! Britons Arms är den enda byggnaden som överlevde en eld år 1537, men gatan återuppbyggdes och förblev till stor del intakt fram tills idag. I dessa charmiga Tudorhus hittar du några av stadens mest ovanliga självständiga butiker.

 

I hjärtat av Norwich hittar du Guildhall, Englands största medeltida stadshus, vid Norwich Lanes grindar. Denna lilla del av världen är känd för att ”göra främlingar till vänner” och har attraherat rebeller och skapare från hela världen sedan 1300- talet. Och vi kan förstå varför: den är full av charm och kultur som har fostrats av en stark känsla av gemenskap. Jarrold’s Department Store är en lokal institution och platsar bland andra butiker som har funnits här i en evighet!  Varuhuset Jarrold’s är en lokal institution och ligger bland butiker som har alltid har varit där! Du hittar till och med en biograf i ett handelshus från 1300-talet.

 

Den rika historian balanseras av en aptit för det nya och nutida. Norwich är en konstnärlig knytpunkt som ständigt lockar hantverkare och kreatörer att skapa innovativt mode och driva experimentella restauranger. Norwich Market är en av de största och äldsta friluftsmarknaderna i Storbritannien, och du kommer att hitta allt här, från picknicktillbehör till lokala hantverk – perfekta presenter! 

 

Om du är en set-jettare (någon som älskar att besöka platser där filmer spelats in), så har Norwich en stark koppling till böcker, film och TV. Bland de senaste ingår biofilmerna Fighting With My Family och Avengers: Age of Ultron.

 

Och om du är fotbollsfantast så lär du redan känna till Norwich City FC, eller the Canaries, som de också kallas! Detta Premier League-lag säljer slut på sina platser på Carrow Road på nästan alla sina hemmamatcher mot giganter som Manchester United, Liverpool och Arsenal. Men om du inte har tur nog att gå på en match så kan du alltid gå på en rundtur. Först till Trophy Room vinner!

En dold pärla till stad – komplett med egna lantmarker!

 

Norwich är lite av en dold pärla i den nordöstliga delen av East Anglia, och kanske inte vad de flesta skulle betrakta som en destination som måste ses och...

Läs mer Läs mindre

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Bild på boendet

Hotel Belmonte

Bild på boendet

Nysdill Hotel Norwich

Bild på boendet

Riverside Hotel Bed and Breakfast

Bild på boendet

Marlborough Hotel

Bild på boendet

Station Hotel

Bild på boendet

Namaste Palace Hotel

Bild på boendet

Holiday Inn Norwich City, an IHG Hotel

Välj rutt...

Njut av en resa till Storbritannien

Från 1888 kr enkel väg, bil och förare

Upptäck fler destinationer

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.