Sök pris & boka

Jul i Tyskland

Tips för dig som älskar julen

Boka årets julresa och säkra julkänslan. Kombinera magiska julmarknader med läckert julbord, bra julshopping och härlig avkopplande tid tillsammans. Den perfekta starten på en fridfull jul. Missa årets nyårskryss till Kiel, skåla in 2020 till havs!

 


Julig Stena Line-färja på havet
Bordershop i Sassnitz - 60% rabatt
shoppa julklappar ombord

Upp till 60 % läger priser hittar du i vår Bordershop ombord på Tysklandsfartygen.

 

Bordershop »

 

Missa inte heller att det finns en Bordershop i Sassnitz »  

Julmarknad i Tyskland – Julmarknadernas mecka


Det är aldrig för tidigt för en fröjdefull jul. Nu när mörkret faller på är det härligt att se fram emot rostade mandlar och värmande glögg. Smaka på Berliner currywürsten, glaserade äpplen och naturligtvis den heta drycken Glühwein som ger en varm kick. Här är några av Tysklands bästa julmarknader.
Tjejer på julmarknad
Kiel

En kort promenad från färjan hittar du Holtzenplatz, Alten Markt och Rådhusplatsen. Smaka på tyska delikatesser, handla konsthantverk och drick värmande glühwein. 

 

Julmarknader i Kiel

Hamburg
Hamburg

Berömt för sina julmarknader som sträcker sig över flera torg i innerstaden där den största breder ut sig på torget framför rådhuset. Varje kväll åker tomten och hans renar över området med sin magiska släde. Ett eldorado för julälskaren som bjuder på något för alla sinnen.

 

Julmarknader i Hamburg

Julmarknad i Stralsund
Stralsund

Julmarknaden sträcker sig från det festligt dekorerade Alter Markt framför det gotiska rådhuset till de historiska borgar- och köpmanshusen i gågatorna. Och Rådhuskällarens 1200 m2 är omgivningen för en konsthantverksmarknad med massor av fantasifulla julklappsidéer.

 

Julmarknaden pågår 27/11-22/12 2019.

Julmarknad i Berlin
Berlin

Upplev julmarknader när de är som bäst. Smaka på den speciella Berliner currywürsten tillsammans med brända mandlar, glaserade äpplen och naturligtvis rykande varm Glühwein.

 

Julmarknader i Berlin

Julmarknad Tyskland
Rostock

Känd som en av de största och vackraste julmarknaderna i Tyskland. Här blandas perfekt shopping med härlig julstämning mellan glittrande karuseller, smyckade köpmanshus och doften från glühwein, brända mandlar och andra läckerheter som rökt fisk och korv.

 

Julmarknader i Rostock

Lübeck
Lübeck

Få fin utsikt över Lübeck från Pariserhjulet och köp god Niederegger marsipan som staden är berömd för. Perfekt julgåva! Strosa runt och njut av den välbevarade medeltida stadskärnan i juletider.

Julmarknader i Lübeck