Sök pris & boka

Mat & dryck på Rügen

Restauranger och uteserveringar på Tysklands största ö

Berlins badkar & Tysklands största ö. Här är det fokus på att må bra med wellness och kulinariska upplevelser. Ta en Fischbrötchen i farten, testa öl på mikrobryggeri Insel Brauerei, besök Tysklands nordligaste sparrisodling, njut av gourmetrestauranger med närproducerat längs ljuvliga strandpromenader. Andas in en mild sjöbris, salt luft och det meditativa ljudet av Östersjöns rullande vågor. Njut av kulinariska Rügen – Tysklands Riviera.


Sparris – det vita guldet

Besök gården Bauer Lange i Lieschow på västra Rügen, Tysklands nordligaste sparrisodling. Här finns gårdsbutik och möjlighet att fika.

 

bauerlange.de

Havtorn – Vitaminbomb

Boosta med dessa friska orangea bären som är oerhört rika på C-vitaminer. De växer överallt. Av den lilla vitaminbomben görs olja, juice, te, marmelad, likörer, sylt, saft, glass mm. Besök 1ste Edeldestillerie som har mottot ”Livet är för kort för att dricka dålig snaps”.

Fischbrötchen

Ett måste när du besöker norra Tyskland. Färsk lax, sill, markrill etc. tillsammans med smarriga tillbehör, serverat i bröd. En riktig specialitet. Besök Fischwerk som erbjuder läckra fiskmackor.

 

facebook.com/fischwerkruegen

 

INSEL BRAUEREI

Om du är intresserad av öl får du inte missa att besöka Insel brauerei. Ett modernt mikrobryggeri nära brofästet till fastlandet, med dagliga ölprovningar. Trevlig personal och mysig lokal med massor av sorters öl för olika tycken och smak.

 

insel-brauerei.de

Café & restauranger


Kleine Melodie

Restaurang med fokus på färsk rökt fisk och hemmagjorda fiskrätter men det finns även en trevlig Biergarten på stranden i Sellin. Avslappnat och trevligt med bra kök och trevlig personal.

 

kleinemelodie.net

Freustil

En riktig finsmakarrestaurang med spännande meny med endast de bästa råvarorna för säsongen.

Weltenbummler

Mysig restaurang med inspiration från olika platser i världen beläget direkt vi strandpromenaden i Binz med utsikt över bukten. God mat, bra service och en mysiga Biergarten.

 

weltenbummler-ruegen.de

Strandhalle Binz

Med tyskt kök, fokus på fisk och typiska rätter från regionen Mecklenburg-Vorpommern. Hemmalagade enkla och goda rätter presenterade på ett modernt vis till bra pris.

 

strandhalle-binz.de

 

Bootshaus

Mysig och omtyckt fiskrestaurang vid strandpromenaden i Binz. Perfekta fisksmörgåsar till lunch.

Monte Vino

Mysig bistro med bra viner och smakliga smårätter.

Hamburgare
Peter Pane

Hamburgare och goda sallader med fokus på passion och kvalitet med de bästa regionala ingredienserna. Cool inredning direkt vid strandpromenaden i Binz. Perfekta stället för en mousserande cocktail på kvällen.

 

peterpane.de/restaurants/binz-strandpromenade

Brasserie Loev

Bra restaurang med trevligt läge på huvudgatan i Binz. Vällagat och smakrikt. Deras cocktailbar är även det perfekta stället för en god drink på kvällen.

 

loev.de

La Stanza Vinoteca e Bar

La Stanza Vinoteca e Bar i Göhren. Liten och populär krog med bra antipasti med fina råvaror, goda pizzor och ett stort utbud av vin.

 

lastanza-goehren.de

Restaurant Diavolo

Restaurant Diavolo är ett säkert kort med mycket att välja bland och har ett fantastiskt läge längs strandpromenaden i Binz.

 

diavolo-binz.de

Seebrücke Sellin

Seebrücke Sellin är både ett café och en restaurang. Njut av en kall öl, en Aperol, en kaffe med Apfelstrudel från sitt privata konditori eller glass av Giovanni L. Ett smycke, ett konstverk vid vattnet med magisk strand, anrik restaurang, charmig träbrygga och en fantastisk utsikt. 

 

seebrueckesellin.de

Fikaställen

Ta en paus med en god fika, välj mellan mysiga konditori, café vid stranden och roliga Karls upplevelsepark.

 

Café Beach Runners, Prora

Café & Bakery Peters, Binz & Fährhafen. baeckerei-peters.de

Café Gumpfer, Sassnitz, gumpfer.de

Konditorei & Café Binz, torteneck.de

Karls Bauernhof. karls.de/zirkow