Sök pris & boka

Mat & dryck i Kiel

Restauranger, barer och bryggerier i härlig Kiel

Regionen Schleswig-Holstein är Kiel är huvudstad är känt för sin bokträrökta skinka ”Holsteiner Katenschinken”, en riktig delikatess i denna del av Tyskland. Till skinkan serverar man färska grönsaker såsom morötter, böner, kålrabbi och annat hämtat direkt från trädgården. Här är det mycket fokus på lokalproducerat.


Feinheimisch

En förening i regionen Schleswig-Holstein med fokus på lokalproducerat, hög kvalitet och kulinariska upplevelser. Restauranger, bagerier, mikrobryggerier, fiskrökerier och gårdar med glada djur och stora grönsaksodlingar. Denna region har även många stora fruktplantage med fantastiska äppelodlingar. Missa inte ett besök under hösten och var själv med och skörda dessa ljuvliga frukter.

Holsteiner Katenschinken
Holsteiner Katenschinken

Bokträrökt skinka som kallrökts upp till 8 veckor från närproducerade mindre gårdar. Tillsammans med vit sparris, smörslungad potatis och hollandaise, en riktigt nationalrätt

Tjej äter Fischbrötchen
Fischbrötchen

Ett måste när du besöker norra Tyskland. Färsk lax, sill, makrill etc. tillsammans med smarriga tillbehör, serverat i bröd. En riktig specialitet.

En fikapaus


Café Bakeliet

Här finns frukost, brunch & lunch med riktigt bra kaffe. Cafét har även ett eget rosteri.

 

cafe-kiel.de/bakeliet

Cafe Resonanz

Trevligt fik ca 20 min till fots. Utsökta frukostar hela dagen, sött & starkt från hela världen. Boka bord!

 

caferesonanz.com

Café mmhio

Njut av vegetariska och veganska rätter, närproducerat och 100% ekologiskt. Här är kaffet en passion. Njut av en god kopp, saftiga kakor, bröd bakade med hjärtat, färska smoothies, läckra luncher och andra specialiteter. Unna dig en grön paus.

 

mmhio.de

en kopp kaffe
Café Fiedler

Anrikt och traditionellt café, centralt vid Alten Markt och Holtenauer Strasse samt på köpcentret Sophienhof. Här njuter man av magiska bakverk, choklad och härliga egentillverkade glassar. Perfekt även att starta dagen här med en god frukost.

 

cafe-fiedler.de

Glass I Kiel

Ta en paus med en god och svalkande glass under din dag i Kiel. 

 

Giovanni L. Här finns himmelsk glass och sorbet. Missa inte denna fantastiska oas som bl.a. ligger i köpcentret Citti och Sophienhof.

giovannil.com

Restauranger


Block House

Block House är en klassisk restaurang med goda kötträtter av högsta kvalitet från eget slakteri och till detta klassiska tillbehör. Alltid ett säkert val.

 

block-house.de/restaurant/kiel

Hamburgare
Johns burgers

En favorit i Kiel med välsmakande hamburgare av lokalproducerade råvaror runt Holtsee. Trevlig atmosfär och trevlig personal. Ca 20 minuters promenad från terminalen.

 

johnsburgers.de

Lüneburg Haus

Mysig och anrik restaurang som bjuder på kulinariska rätter i ett av Kiels vackraste hus. Även känt som ”Zum Hirschen” med anledning av det gyllene hjorthuvudet på fasaden. Klassiska rätter med lokala produkter efter säsong.

 

lueneburghaus.de

Hamburgare
Peter Pane

En grill mitt i centrum. Magiska burgare och fräscha sallader, uppfriskande drycker och sagolika efterrätter.

 

peterpane.de/restaurants/kiel-bootshafen/

Pizzeria Losteria

Pizza som tillagas med kärlek, bakas i stenugn och serveras härligt krispigt tunn med bästa toppning. Det finns även färsk pasta från egen tillverkning. Avsluta med en magiskt söt skapelse. Trevlig italiensk restaurang centralt i Kiel.

 

losteria.net/en/restaurants/restaurant/kiel/

Bryggeri


Lillebräu

Är ett modernt mikrobryggeri där man brygger öl på traditionella recept men med mycket experiment och kärlek. Öl med högsta kvalitet och maximal smak.

 

lillebraeu.de

Kieler Brauerei

Kiels egna traditionella bryggeri mitt i gamla stan, med tyska goda klassiker och drycker, samt tre egna ölsorter; Pils, Kellerbier och Rauchbier. Här är det skön atmosfär och vänlig service.

 

kieler-brauerei.de