Sök pris & boka

Se och göra i Kiel

EN AVSLAPPNAD SJÖFARTSSTAD

I centrum kan du besöka kyrkan Nikolaikirche, det gamla rådhuset Altes Rathaus med sitt 106 meter höga rådhustorn och Kiels kloster med ett trevligt kafé om Kiels historia. Vill du shoppa finns det stort utbud i CITTI-MARKT som erbjuder allt från fina viner till kläder. Du kan också shoppa på gatorna i Kiel och ta välförtjänta pauser på mysiga kaféer. Ett tips är att ta med bilen, du hinner uppleva mycket på en dag. Missa inte heller att shoppa billigt i Bordershop ombord.


citti-markt
CITTI-MARKT

Kiels gigantiska stormarknad med över 80 000 artiklar på en 12 500 kvadratmeter stor yta. Här finns verkligen allt!

 

Att bara botanisera bland de olika avdelningarna är en upplevelse i sig. Du hittar chark,fisk, frukt & grönt, ost och över 2 000 sorters vin samt pantfri öl. Runt om i varhuset erbjuds det varje dag provsmakning på olika produkter.

 

Läs mer »

Besök citti.se »


citti-shoppar
CITTI-PARK

Förutom stormarknaden Citti-markt, finns här även CITTI-PARK - här hittar du omkring 80 specialbutiker fördelade på en yta 40 000 kvadratmeter.

 

Du hittar butiker som; H&M, Media Markt, Intersport, Toys'r'us samt kaféer och restauranger. 

 


Läs mer »

Besök citti.se »

gettorf-djurpark-kiel
Gettorf

Titta på Lemurer, apor och andra exotiska arter i djurparken Gettorf. I fågelhallen skränar arapapegojor och kakaduor, näshornsfåglar och kronduvor. Och bland kaktusar och palmer i tropikhuset är det svårt att tro att du befinner dig i Tyskland.


tierparkgettorf.de »

golf
Golf

På Golf- und Landclub Gut Uhlenhorst, strax utanför Kiel, golfar du i en naturskön miljö med havsutsikt och trevligt klubbhus. Här finns en 18-håls golfbana och en 9-håls träningsbana - båda öppna året om!


gut-uhlenhorst.de »

Husbilar på motorväg
Strandkorgsutmaningen 2019

På vår blogg kan du läsa om Strandkorgsutmaningen 2019 (24/5-1/6) en tävling där sju husbilar reste Göteborg-Kiel, runt tyska Östersjökusten och hem via Sassnitz-Trelleborg. Längs vägen tävlade de mot varandra i olika grenar.

 

Läs mer på Resebloggen »

ROLIGT FÖR BARN NÄRA KIEL

Besök Weissenhäuser Strand, ett subtropiskt badparadis och semesteranläggning direkt vid Östersjön med aktiviteter, höga vattenspelstaden ”Water World”, äventyrsdjungellandet eller vattenskids- och wakeboardanläggningen som är den nyaste attraktionen.

Strax norr om Lübeck, direkt vid havet ligger Hansapark, en tema – och upplevelsepark med över 125 enastående attraktioner och shower varav hela 35 åkattraktioner.

För familjer som älskar att shoppa rekommenderas märkesoutlet McArthurGlen i Neumünster, beläget mellan Kiel och Hamburg.

I närheten hittar man även Miniatur Wunderland, där du hittar världens största modelljärnväg och många fler fascinerande detaljer. En upplevelse för hela familjen.

Stadsmuseet Warleberger Hof

Beläget på Dänische Straße 19 i centrala Altstadt – i en gammal adelsgård från 1700-talet som speglar kultur- och stadslivet från olika tidsepoker.


museen-sh.de »