Sök pris & boka

Stränder i Tyskland

Upptäck Tysklands finaste stränder

Sommaren är en perfekt tid för att utforska alla fina stränder och badplatser  i Tyskland. Res ut från Göteborg eller Trelleborg, vakna utvilad i Tyskland och gör dig redo för en sommar i Europa! Här har vi samlat några av de finaste stränderna som Tyskland har att erbjuda.


Mecklenburg Vorpommern – Sol & milslånga sandstränder


Endast en 4-timmars båtresa bort mitt emellan metropolerna Berlin och Hamburg ligger Mecklenburg Vorpommern. Långa vita sandstränder, vita kritklippor, exklusiva badorter, mysiga fiskebyar, brett kulinariskt utbud och en rikedom av sjöar. Kombinera lata stranddagar med pulserande stadsliv.
Ön Rügen

Tysklands paradisö och riviera. Fantastiska stränder, charmiga badorter med fantastisk arkitektur och ljuvliga strandpromenader. Här njuter man även av Tysklands minsta nationalpark Jasmund med sin bokskog och hisnande kalkstensklippor.

Ön Hiddensee

Naturparadis och konstnärsö väster om Rügen som med sin naturliga skönhet och atmosfär lockar till sig besökare. Ön är helt bilfri och kan endast nås via vattnet med båt.

Ön Usedom

Tyskland andra största ö och en solsäker pärla inom räckhåll. Långa vita sandstränder med sina symboliska strandkorgar som skydd mot sol och vind. Romantiska vikar, kristallklart vatten och allt från idylliska fiskebyar till havsnära lyxvillor och charmiga kurorter. Dessutom två fina golfbanor.

Fischland-Darss-Zingst

En av de mest betydande stränderna i världen med sin orörda natur och oförstörda sanddyner mellan Stralsund och Rostock. En smal landtunga mellan Östersjön och den innanför liggande kustsjön ”lagunen” är en del av nationalparken. Även ett eldorado för många fåglar.

Warnemünde

Lång och bred sandstrand ett stenkast från charmiga hansastaden Rostock. Ett paradis längs Östersjökusten för den som längtar efter saltstänka bad och som bjuder på härlig atmosfär, bra restauranger och kaféer samt små trevliga butiker. Ett Skagen men med tysk charm.

Kühlungsborn

En av Tysklands äldsta badorter nordväst om Rostock. Staden är känd för sin långa strandpromenad och många badhotell.

Schleswig-Holstein – Landet mellan haven


Ändlösa sandstränder, mysiga dyner, frodiga gröna stränder, hårda bränningar och mjuka bukter. Schleswig-Holstein ligger vid två kuster och kan erbjuda den helt personliga drömstranden och badsemestern för alla semesterfirare.
Ön Sylt

Tysklands strandparadis och lekplats för Tysklands jetset, även kallad lilla Mallorca och drottningen av Nordsjön.

Ön Amrum

Charmig semsterö söder om Sylt med randiga solstolar, kvarnar, fyrar och blomstrande små byar.

Sankt Peter Ording

Underbara naturstränder med gott om plats. Platsen för den som vill surfa, kitesurfa, beachbuggy med segel mm. Jättebred strand och när det är ebb behöver man gå långt för att ta sig till vattnet.

Falkensteiner Strand & Laboe

Perfekt för stranddagar nära Kiel.

weissenhauser-strand-familj
Weissenhäuser Strand

Ett subtrobiskt badparadis och semstanläggning direkt vid Östersjön med massor av aktiviteter och attraktioner.

Timmendorfer Strand

Perfekt för lata stranddagar och att kombinera med charmiga hansastaden Lübeck och Hansapark, äventyrspark för hela familjen.