Sök pris & boka

Moesgaard museum i Århus

Lär dig mer om människans historia på Moesgaard museum.

MOMU är ett museum som inte lämnar någon oberörd. När man kör ut från den vackra bokskogen och ser den unika byggnaden så förstår man att detta inte är ett vanligt museum.


Välkommen till MOMU

Moesgaard ligger söder om Århus. Det tar ca 20 minuter att köra längs med Aarhusbugten och förbi de fina villakvarteren. Vägen dit är smal och krokig men värt en resa i sig.

MOMU museum i Århus
Hälsa på Lucy

På Moesgaard Museum som är en attraktion med internationell standard blir forntiden levande. Det börjar redan i trappan ner till utställningarna där den första du möter är Lucy som levde i staden Hadar i Etiopien för 3,2 miljoner år sedan.

MOMU museum i Århus
Naturtrogna kopior på våra förfäder

Sedan fortsätter upptäcktsresan nedför evolutionstrappan där vi kan se naturtrogna kopior på våra förfäder ända fram till vikingatiden. Inne i museet blir det lite svårt att välja. Skall vi börja med järnåldern, vikingatiden eller se vad som döljer sig bakom väggen med alla kors där man så levande berättar om kristendomens historia.

MOMU museum i Århus
Lär dig mer om människans historia

Oavsett vilken epok i mänsklighetens historia du börjar med så blir du garanterat sugen på att lära dig mer. Film, bilder, ljud och ljus gör det enkelt att förstå och att ta till sig kunskapen om hur folk levde och livnärde sig men också hur krig och död gjorde det svårt att leva. Misse inte heller de populära särutställningarna. Ett exempel var den om handlade i Pompeji och vulkanens aska förstörde staden där alla levde i sus och dus.

Adress

Moesgaard Museum

Moesgård Allé

15 8270 Højbjerg

 

Se på karta >>