Sök pris & boka

Se och göra i Fredrikshamn

TIPS PÅ KUL SAKER ATT GÖRA FÖR BÅDE BARN OCH VUXNA

Många har besökt Fredrikshamn men få vet vad som finns att göra förutom att strosa på stadens gågata. En av de nyare attraktionerna är utsiktsplatsen högst upp i Pikkerbakken, en annan är den lilla botaniska trädgården Bangsbo. Båda är attraktioner med fri entré. Barnen har kul på det karibiska badhotellet i centrum, på leklandet och på bondgården strax utanför stan.


Utsiktsplats över Fredrikshamn
UTSIKT FRÅN PIKKERBAKKEN

Missa inte den nya utkiksplattformen formad som Grenen i Skagen. Den svävar i luften från Pikkerbakken i Fredrikshamn. Platsen ger en unik utsikt över staden, hamnen och Hirsholmarna, Säby och Skagen. I klart väder kan man även se ända till Läsö.

Bangsbo fort
FORT - Bangsbo

Ta bilen eller cykla till Bangsbo fort som ligger i Pikkerbakken strax söder om Fredrikshamn med bunkrar, kanoner och guidade turer. Här kan du lära dig mer om hur soldaterna levde i bunkrarna under 2:a världskriget.

toppenafdanmark.dk »

Shopping i Fredrikshamn
Shopping i Fredrikshamn

Fredrikshamn har ett brett utbud på specialbutiker med danska- och internationella designprodukter och många caféer och restauranger. Året runt anordnas shoppingevents med torghandel och musik på den långa gågatan som nu renoveras.

Fun House Frederikshavn
Fun House - lekland

Om ni vill ha fart och fläkt på er semester och en chans för barnen att leka av sig så är Fun House granne med Palmestranden norr om Fredrikshamn den rätta platsen. De har glass och godis men om du vill kan du ta med egen mat och dricka.

 

1500 m2 fullt med action

Tavlor på vägg i KONSTMUSEET I FREDRIKSHAMN
KONSTMUSEET I FREDRIKSHAMN

Museet visar årligen 6-8 utställningar med både dansk och internationell konst. Här finns även världens största exlibrissamling  med cirka 500 000 original exlibris. Barn går in gratis på alla museum i Fredrikshamn.

 

frederikshavnkunstmuseum.dk »

Fredrikshamn Escape Denmark
ESCAPE HOUSE

Mitt i Fredrikshavn händer det spännande saker. I Escape Denmark löser ni gåtfulla problem tillsammans och försöker bryta er ut ur de olika rummen.


escapedenmark.dk »

Människor utanför Museet Sognefogedgården
FAMILJEVÄNLIG BONDGÅRD

Museet Sognefogedgården som ligger ca 3 km väster om Fredrikshamn är en perfekt attraktion för barnfamiljer och är värt ett besök om du vill veta hur man levde för 100 år sedan.

 

sognefogedgården.dk »

Voergarden Slott i Danmark
Voergaard slott

Voergaard slott är ett vackert renässansslott i Dronninglund som lockar många besökare. Dels för att ta del av slottets skräckhistorier men också för att se konstsamlingen. Det tar ca 20 minuter med bil från Fredrikshamn till Voergaard.

 

Spöken och konst på Voergaard Slot