Sök pris & boka

Se och göra i Fredrikshamn


KONSTMUSEET I FREDRIKSHAMN

Museet visar årligen 6-8 utställningar med både dansk och internationell konst. Här finns även världens största exlibrissamling  med cirka 500 000 original exlibris. Barn går in gratis på alla museum i Fredrikshamn.

 

frederikshavnkunstmuseum.dk »

Fredrikshamn Escape Denmark
Spännande tävlingar

Vill ni göra något utöver det vanliga? Då finns det en ny aktivitet hos Escape Denmark som går ut på att ni tillsammans ska lösa gåtfulla problem och lyckas bryta er ut ur de olika rummen.


Läs mer på: escapedenmark.dk »

Fredrikshamn Strandby
Charmig småbåtshamn

Upptäck den härliga hamnen Strandby. Förutom den fantastiska fiskehamnen finns en modern marina med trevliga restauranger. Sätt dig vid den härliga hamnterrassen och njut av din lunch eller en dansk glass med toppingen Guf som är en klassiker.

 

Läs mer på: visitdenmark.dk »

Museet Sognefogedgården
Familjevänlig bondgård

Museet Sognefogedgården är en perfekt attraktion för barnfamiljer som är värt ett besök. En gammal bondgård som nu är ett museum. Enda platsen i Frederikshamn där du upplever hur den vanliga Frederikshamnare bodde för 100 år sedan.

 

Läs mer på: xn--sognefogedgrden-rlb.dk »

Fort & botanisk trädgård

Upptäck fästningsverket Bangsbo fort med bunkrar, kanoner och guidade turer. Besök Bangsbo museum och ta en promenad runt det vackra området med historiska byggnader och ett rikt djurliv. Njut av den botaniska trädgården med över 200 olika rosor.

 

 Läs mer på: toppenafdanmark.dk »

Fun House Frederikshavn
Fun House - lekland

Om ni vill ha fart och fläkt på er semester och en chans för barnen att leka av sig så är Fun House i Fredrikshamn den rätta platsen.

 

Läs mer på funhouse-frederikshavn.dk »

Fredrikshamn man som cycklar
Upplev Fredrikshamn på cykeln

Fredrikshamn och cykling är en bra match. Staden erbjuder vacker natur med skog samt strand och allt blir bara bättre när du upplever det från cykelsadeln. Du kan lätt hyra en cykel via din telefon när du kliver iland. Mer information om hyrning av cykel:

donkey.bike »

herlufcykler.dk »

Uthyrning av mountainbike: mtbguidefrh.dk »

Palmestrand
Palmestranden

Strax utanför Fredrikshamn hittar du Palmestranden med kritvit strand, vajande palmer och långgrunda bad. Spela beachvolleyboll, ta med en picknickkorg och låna en grill för strandgrillning. Palmerna planteras i maj och tas in i september varje år.

Fredrikshamn Rønnerstrand
Rønnerstrand

Upptäck den härliga hamnen som ligger strax norr om Palmestranden. Hamnen omges av härliga små fiskehus och är populärt bland seglare och sportfiskare. Ett tips är att besöka Penna's cafe och köpa dig en Dansk klassiker Stjerneskud.

Fredrikshamn Hirsholmarna
Hirsholmarna

Njut av naturen och stillheten på Hirsholmene. För att besöka den fantastiska ögruppen så tar båtresan ca 45 minuter och man måste förboka på seadog.dk eller vid Fredrikshamn turistbyrå.