Sök pris & boka

Se och göra i Fredrikshamn


KONSTMUSEET I FREDRIKSHAMN

Museet visar årligen 6-8 utställningar med både dansk och internationell konst. Här finns även världens största exlibrissamling  med cirka 500 000 original exlibris. Barn går in gratis på alla museum i Fredrikshamn.

 

frederikshavnkunstmuseum.dk »

Vinterbad i Jylland
Vinterbad i Nordjylland

En stigande trend för kalla bad

En semester i kuststäderna Skagen, Fredrikshamn och Sæby erbjuder ideala förutsättningar för att ta ett uppfriskande vinterdopp i Danmark.

De bästa städerna för vinterbad »


Goda råd inför vinterbadet »

 

 

Fredrikshamn Escape Denmark
ESCAPE HOUSE - TÄVLING

Mitt i Fredrikshavn händer det spännande saker. I Escape Denmark löser ni gåtfulla problem tillsammans och försöker bryta er ut ur de olika rummen.


escapedenmark.dk »

Fredrikshamn Strandby
CHARMIG SMÅBÅTSHAMN

Småbåtshamnen Strandby söder om Fredrikshamn når du enkelt på cykel. En modern marina med trevliga restauranger. Njut av en lunch eller en dansk glass med toppingen Guf som är en klassiker.

 

visitdenmark.dk »

Museet Sognefogedgården
FAMILJEVÄNLIG BONDGÅRD

Museet Sognefogedgården som ligger c 3 km väster om Fredrikshamn är en perfekt attraktion för barnfamiljer och är värt ett besök om du vill veta hur man levde för 100 år sedan.

 

sognefogedgården.dk »

FORT & BOTANISK TRÄDGÅRD

Ta bilen eller cykla till Bangsbo fort som ligger strax söder om Fredrikshamn med bunkrar, kanoner och guidade turer. Besök Bangsbo museum med historiska byggnader och njut av den botaniska trädgården med över 200 olika rosor.

 

toppenafdanmark.dk »

Fun House Frederikshavn
Fun House - lekland

Om ni vill ha fart och fläkt på er semester och en chans för barnen att leka av sig så är Fun House i Fredrikshamn den rätta platsen.

 

funhouse-frederikshavn.dk »

Fredrikshamn man som cycklar
Upplev Fredrikshamn på cykeln

Fredrikshamn och cykling är en bra match. Staden erbjuder vacker natur med skog samt strand och allt blir bara bättre när du upplever det från cykelsadeln. Du kan lätt hyra en cykel via din telefon när du kliver iland. Mer information om hyrning av cykel:

donkey.bike »

herlufcykler.dk »

Uthyrning av mountainbike: mtbguidefrh.dk »

Palmestrand
Palmestranden

Strax utanför Fredrikshamn hittar du Palmestranden med kritvit strand, vajande palmer och långgrunda bad. Spela beachvolleyboll, ta med en picknickkorg och låna en grill för strandgrillning. Palmerna planteras i maj och tas in i september varje år.

Fredrikshamn Rønnerstrand
Rønnerstrand

Upptäck den härliga hamnen som ligger strax norr om Palmestranden. Hamnen omges av härliga små fiskehus och är populärt bland seglare och sportfiskare. Ett tips är att besöka Penna's cafe och köpa dig en Dansk klassiker Stjerneskud.

Fredrikshamn Hirsholmarna
Hirsholmarna

Njut av naturen och stillheten på Hirsholmene. För att besöka den fantastiska ögruppen så tar båtresan ca 45 minuter och man måste förboka på seadog.dk eller vid Fredrikshamn turistbyrå.