Ett vackert lesbiskt ungt par omfamnar försiktigt kärleksfullt och håller en regnbågsflagga, lika rättigheter för hbt-samhället,

Fira Pride 2024 runtom i Europa med Stena Line

Sommaren 2024 kommer regnbågsflaggorna att vaja i städer över hela världen för att hedra HBTQIA+-gemenskapen under årliga Pride-evenemang. Dessa evenemang kombinerar aktivism, firande och gemenskap och har ofta färgglada parader, livemusik, utställningar och mycket mer. 

 

Våra färjor är det perfekta sättet att resa på när du vill besöka några av Europas bästa Pridefestivaler. Nedanför hittar du alla Pridefestivaler som äger rum i våra favoritstäder – eller några som bara ligger en kort biltur från våra hamnar. Res med oss rakt in i Pridemånaden, och få en upplevelse till havs där ”alla ombord” verkligen innebär att alla är välkomna.

 

***Vi har gjort vårt yttersta för att säkerställa att informationen är korrekt vid tidpunkten för publicering. Kontrollera direkt med arrangörerna innan du bokar eller reser till ett Pride-evenemang eftersom vissa uppgifter kan komma att ändras.***

PRIDE I DANMARK

Århus Pride

Datum: 1 juni 2024
Avstånd från vår terminal i Grenå: 66 km

Danmarks andra största stad ligger mindre än en timmes bilfärd från vår hamn i Grenå, och den årliga Prideparaden är en utmärkt anledning att ta sig dit om du vill lära känna denna vackra och artistiska stad. Paraden slingrar sig genom stan innan den landar ”under regnbågen” i Musikhusparken, där festen fortsätter med mat, dryck och mycket mer.

Boka din färja från Halmstad till Grenå.

Människor viftar med HBTQ-flaggor vid en solidaritetsmarsch
PRIDE I TYSKLAND

Christopher Street Day Kiel

Datum: 13 juli 2024

Avstånd från vår terminal i Kiel: 500 m 

 

Kiel firar Christopher Street Day med sin årliga parad som strömmar genom gatorna i denna historiska sjöfartsstad. I år ligger fokus på antidiskrimineringssloganen ”Mitt liv. Mitt jag. Min frihet.” Evenemanget pågår under en hel vecka med flera olika programpunkter som sätter HBTQ+-gemenskapen i centrum, inklusive seminarier, fester, karaokekvällar och mycket, mycket mer.  

 

Boka din färja från Göteborg till Kiel.

 

Hamburg Pride

Datum: 27 juli till den 4 augusti 2024
Avstånd från vår terminal i Kiel: 97 km
Avstånd från vår terminal i Rostock: 199 km

 

Hamburg, staden som ständigt sjuder av energi, lyser extra starkt under sin årliga Pridevecka, och det är otroligt enkelt att ta sig dit från Rostock eller Kiel om du vill delta i festligheterna. När du väl anländer väntar en hel veckas festligheter i en av Tysklands mest spännande städer. Kulmen nås under Christopher Street-demonstrationen den 5 augusti, när fler än 100 000 människor förväntas samlas på gatorna tillsammans för att ta avstånd från transfobi.


Boka din färja från Göteborg till Kiel eller Trelleborg till Rostock.

 

Lübeck Pride

Datum: 16-17 augusti 2024
Avstånd från vår terminal i Kiel: 86 km
Avstånd från vår terminal i Rostock: 131 km


Tysklands anmärkningsvärt välbevarade medeltida stad bidrar med en surrealistisk och historisk kuliss för en av norra Tysklands största Christopher Street Day-parader och demonstrationer. Om du vill ha mer information om evenemanget finns det på Lübeck Prides webbplats när datumet närmar sig. 


Boka din färja från Göteborg till Kiel eller Trelleborg till Rostock.

Pride parade
PRIDE I NEDERLÄNDERNA

Amsterdam Pride

Datum: 2–3 augusti 2024

Avstånd från vår terminal i Hoek van Holland: 82 km

 

Storslagna Amsterdam Pride har blivit ett av världens mest berömda gay-evenemang. Titta på den flytande kanalparaden från broar och flodbäddar, delta i gatufesterna vid Amstelveld, Dam square eller Rembrandtplein, och besök de många konst- och kulturevenemang som kompletterar karnevalens atmosfär. Här finns allt från utomhusbio, fotoutställningar och teaterföreställningar till en Senior Pride-konsert som hedrar alla rosa pionjärer. Pride Amsterdam är en livlig hyllning till HBTQ+-gemenskapen.

 

Boka din färja från Harwich till Hoek van Holland.

Unga människor firar stolthet medan de sitter tillsammans. Fyra medlemmar av LGBTQ + -gemenskapen ler glatt medan de höjer prideflaggan. Grupp av queera individer firar tillsammans utomhus.
PRIDE I SVERIGE

West Pride Göteborg

Datum: 10–16 juli 2024

Avstånd från vår terminal i Göteborg: 1,7 km 

 

Västsveriges största Pride-evenemang är ett firande av HBTQ+-gemenskapen som får hela stan att koka. Huvudnumret är den kultförklarade paraden (10 juni) och Pride Park, samt en massa konserter, tävlingar och utställningar på olika museer över hela stan. Vilket innebär att vår hemstad är ett självklart resmål för sommarens alla aktiviteter.  


Boka din färja från Kiel till Göteborg eller Fredrikshamn till Göteborg

 

Malmö Pride

Datum: 3–6 juli 2024
Avstånd från vår terminal i Trelleborg: 33 km

Endast 30 minuter bort med bil från vår hamn i Trelleborg ligger Malmö. Denna livliga stad samlar hela sydvästra Skåne under den årliga Pride-festivalen där HBTQ+-gemenskapen firas. Evenemanget kretsar kring Pride House och innebär fester, workshops och en avslutande parad med en massa party. Dessutom äger en Youth Pride-festival rum 5–9 juli. 

Boka din färja från Rostock till Trelleborg.

 

Stockholm Pride

Datum: 29 juli–3 augusti 2024
Avstånd från vår terminal i Nynäshamn: 57,6 km

Sveriges huvudstad ligger bara en kort biltur från vår hamn i Nynäshamn. I augusti i år har du chansen att uppleva Sveriges största Pridefirande i samband med att Stockholm firar festivalens 25-årsjubileum med pompa och ståt. Evenemanget som sträcker sig över hela stan bjuder bland annat på författarsamtal, internationella utställningar, workshops, konserter, uppträdanden, gratis Pride House och mycket mer. Detta kommer garanterat att bli en Prideparad att minnas. 

Boka din färja från Ventspils till Nynäshamn.

 

Karlskrona Pride

Datum: 10 augusti 2024
Avstånd från vår terminal i Karlskrona: 12 km 

Karlskrona är en maritim pärla på Sveriges östkust, och dess marinhistoria har gjort staden till ett UNESCO-världsarv. I år skapar HBTQ+-gemenskapen sin egen historia med den 10:e årliga Karlskrona Pride-paraden, som i augusti kommer att marschera genom de slingrande gatorna i denna underbara kuststad. 

Boka din färja från Gdynia till Karlskrona

Stödjande händer gör hjärttecken och vinkar framför en regnbågsflaggor som flyger på en flottör av en sommar gay pride parad
PRIDE I STORBRITANNIEN

Cymru Pride

Datum: 22-23 juni 2024

Avstånd till vår terminal i Fishguard: 183 km 


Missa inte Wales största firande av jämställdhet och mångfald på Pride CYMRU. Festivalen går av stapeln helgen 22-23 juni i Cardiff. Kolla in de två scenerna vid Cardiff Castle där bland andra Vengaboys, Kara Marni, Donna Mara som Lady Gaga uppträder. 


Boka din färja från Rosslare till Fishguard.

 

Edinburgh Pride

Datum: 22 juni 2024

Avstånd till vår terminal i Cairnryan: 202 km 

 

Välkommen till Pride Edinburgh, Skottlands äldsta mångfaldsfirande. Styr stegen mot Bristo Square och var med att sprida regnbågar över staden. Dansa till Louisa Johnson och Bradley från S-club som djar och naturligtvis många fler akter och artister. Värdinnorna Ruby Murry och Cherry West håller låda och ordning. 


Boka din färja från Belfast till Cairnryan.

 

London Pride  

Datum: 29 juni 2024

Avstånd från vår terminal i Harwich: 137 km 

Avstånd från vår terminal i Liverpool: 373 km 

Gå med i ett av de största Pride-evenemangen i Storbritannien. Det är fortfarande mycket som planeras när detta skrivs, så se till att kolla deras webbsida för den senaste informationen om evenemanget.


Boka din färja från Hoek van Holland till Harwich eller Belfast till Liverpool.

 

Glasgow Pride 

Datum: 20 juli 2024

Avstånd till vår terminal i Cairnryan: 130 km   


År 2023 anslöt sig över 50 000 deltagare till Glasgow Pride March. I år siktar de på att bli större och bättre än någonsin för att fortsätta slå rekord i deltagare. Mer information meddelas snart då allt inte är klart ännu. Kolla deras webbsida för den senaste informationen om evenemanget.


Boka din färja från Belfast till Cairnryan.

 

Norwich Pride

Datum: 27 juli 2024

Avstånd från vår terminal i Harwich: 118 km


I år är det dags för den 16:ePridefestivalen i Norwich. Marschen sträcker sig från stadshuset till Chapelfield Garden. Vid sidan av huvudparaden kan du njuta av akustiska scener, liveframträdanden, en Makers' Market, en Pride-konstutställning, DJ:s, ett utbildningscentrum och ett område med mat och dryck. Den medeltida staden Norwich ligger en kort bilresa från Stena Line-terminalen i Harwich, som förbinder Europa med Englands östkust.


Boka din färja från Hoek van Holland till Harwich.

 

Chester Pride

Datum: 17 augusti 2024

Avstånd från vår terminal i Liverpool: 30 km 

Avstånd från terminalen i Holyhead: 134 km 


Chester Pride lockar tiotusentals som vill visa sitt stöd för HBTQ+-gemenskapen i Cheshire och norra Wales. Gå med i den fantastiska paraden genom stadens centrum och fortsätt festen på Castle Square, där det finns fyra scener som kommer bjuda på artister av varierande slag. Det finns också ett fullspäckat program med familjevänlig underhållning.


Boka din färja från Belfast till Liverpool eller från Dublin till Holyhead.

 

Liverpool Pride

Datum: 26-27 juli, 2024

Avstånd från vår terminal i Liverpool: 6 km 

Avstånd från terminalen i Holyhead: 152 km 


Efter en rekordstor uppslutning 2023, återvänder Pride in Liverpool Festival till stadens ikoniska Pier Head. Evenemanget äger rum under hela juli med Pride Clasical fredag 26:e följt av pridetåget och huvudfestivalen lördagen den 27 juli.


Boka din färja från Belfast till Liverpool eller från Dublin till Holyhead.

Oigenkännlig bakgrundsbelyst folkmassa med regnbågar, flaggor och skyltar i den årliga Prideparaden när den passerar genom Greenwich Village.
PRIDE I NORDIRLAND

Belfast Pride

Datum: 19–28 juli 2024

Avstånd från vår terminal i Belfast: 3,2 km

 

Belfast Pride, som är en av stans största festivaler, lyser upp himlen över denna metropol med över 150 evenemang, vilket innefattar Prideparaden som är höjdpunkten lördagen den 27 juli. Belfast Pride utgör huvudnumret i stadens HBTQ+-kalender, och är både en protest och ett storslaget firande. Det är utan tvekan ett evenemang som hyllar alla individer och gemenskaper. Om du inte kan få nog av det roliga bör du besöka Pride Village på Big Fish vid Donegall Quay och kasta dig in i festen som pågår omkring närliggande Custom House Square.

 

Boka din färja från Liverpool till Belfast eller Cairnryan till Belfast.

Två kvinnliga vänner som hänger i staden viftar med HBT med prideflagga
PRIDE I IRLAND

Dublin Pride Festival

Datum: 20–29 juni 2024
Avstånd från vår terminal i Dublin: 6,6 km 


I år firar Dublin Pride 50-årsjubileum! Festivalen sträcker sig över 9 dagar och kulminerar på lördagen då pridetåget äger rum. Ingen anmälan behövs för att vara med. Glöm inte att boka biljetter till The Mother Pride Block Party, där den svenska rapparen, sångaren och producenten COBRAH står på stora scenen. Dessutom, en sann veteran med en unik röst – Robin S – kommer att se till att du dansar. Det och fler DJ:s och akter kommer att tillkännages.


Boka din färja från Holyhead till Dublin

 

Cork HGBT+ Pride Festival

Datum: 27 juli– 4 augusti 2024
Avstånd från vår terminal i Rosslare: 191 km 


Cork Pride återkommer under 2024 med ett program som är fyllt till brädden med evenemang och aktiviteter som kretsar kring HBTQ+-gemenskapen. De veckolånga festligheterna avslutas med ett storslaget firande i regnbågens tecken, när den färgfulla Prideparaden tar över stadens gator och torg. Maximera din reseupplevelse genom att utforska Irlands fantastiska södra kustlinje medan du är där. 


Boka din färja från Fishguard till Rosslare eller Cherbourg till Rosslare.

Vit man ler och visar plakat under prideparad på stadsgatan
TAGGAR
  • Pride

Valda destinationer för den här guiden

Kundtjänst

Har du frågor eller behöver du hjälp med din bokning? Kontakta vår kundsupport eller hitta svaren på de vanligaste frågorna i våra Vanliga frågor.