Sök pris & boka

Säby

EN SMÅSTADSIDYLL VID HAVET

Strax söder om färjehamnen Fredrikshamn ligger den lilla mysiga staden Säby. Här promenerar du längs gränder med konsthantverksverkstäder och gallerier. Följ den vackra Säby Å som går hela vägen ner till den populära småbåtshamnen. Säby är känd för sina fina sandstränder men är också en populär ort för de som tycker om att cykla eller fiska på fritiden.


Säby hamn i kvällsssol
Se & göra

Besök Klosterkirken som har en stjärna i Guide Michelin. På Säby Museum kan du lära dig mer om hur du hittar bärnsten. På den fina stranden strax utanför Säby ligger två fina renässansslott. Här kan du också besöka glasblåserier och keramikverkstäder och ta en promenad på den fina strandpromenaden.

Se och göra i Säby


Tallrik med fint upplagd fisk
MAT & DRYCK

Säby är kanske mest känd för sin fiskrestaurang Jacobs som ligger i hamnen där du kan njuta av nyfångad rödspätta och andra godsaker från havet. I Säby hittar du dock fler mysiga restauranger nära havet så som Café Smeden och Fröken Madsens Spisehus.

Utvalda restauranger i Säby

Prydnadsmåsar uppställda med havet i bakgrunden
Resa till Säby

Ta färjan från Göteborg – Fredrikshamn. Säby centrum ligger 15 km söder om Fredrikshamn och tar ca 20 minuter med bil eller ca 45 min med cykel längs havet. Nordjyllands Trafikselskab har en busslinje från Fredrikshamn till Säby. Ladda ner deras NT app för biljettköp.